Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pavlenka inkasoval z doražené penalty, Brémy přesto vyhrály. Darida nahrával na gól Herthy

Vítězná série Bayernu v německé lize pokračuje. Ve 22. kole jasný lídr soutěže zdolal 2:1 Schalke a vyhrál podeváté v řadě. Dařilo se i Lipsku, které zdolalo Augsburg 2:0 a na druhém místě tabulky vystřídali Leverkusen. Bayer padl s Herthou 0:2, k čemuž přispěl asistencí Vladimír Darida. Uspěly i Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou, jenž sice inkasoval po chycené penaltě, ale jeho tým i tak zvítězil 3:1.

Robert Lewandowski a Max Meyer
zdroj: ČTK/DPA autor: Sven Hoppe

Brémám, za které nastoupil i další český reprezentant Theo Gebre Selassie, výborně vyšel úvodní poločas. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre Ludwig Augustinsson a krátce před pauzou zvýšil Florian Kainz. Obě branky spoluhráčům připravil Zlatko Junuzovic.

Domácí si ve 49. minutě zápas zkomplikovali a nabídli Wolfsburgu pokutový kop, který přes výborný Pavlenkův zákrok nadvakrát proměnil Paul Verhaegh. Werder však větší drama nepřipustil a v 72. minutě přidal pojistku opět Kainz. V závěru byl brankář Brém po jednom z odkopů na hřišti ošetřován, ale utkání dochytal.

Bayern Mnichov i bez nemocného trenéra Juppa Heynckese porazil Schalke 2:1. V 6. minutě se prosadil z dorážky Lewandowski a vyrovnal rekord právě svého současného kouče. Heynckesovi se v sezoně 1972/73 povedlo v dresu Mönchengladbachu skórovat ve všech úvodních 11 domácích zápasech svého týmu. Ve 29. minutě vyrovnal pohotovým halfvolejem Di Santo, ale Bayern si vzal vedení zpátky o sedm minut později. Müller z velkého úhlu překvapil brankáře Fährmanna a prostřelil ho kolem stojné nohy na přední tyč.

Lipsko i Augsburg vytěžily z předchozích čtyř bundesligových zápasů shodně po sedmi bodech, ale vzájemný duel vyšel lépe loňským vicemistrům. Domácí tým se dostal do vedení v 17. minutě, kdy Poulsenův akrobatický pokus gólman Hitz jen vyrazil a míč následně poslal z malého vápna do sítě devatenáctiletý obránce Upamecano.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern porazil Schalke 2:1 a má náskok 18 bodů

Tříbodový zisk pojistil Lipsku v druhé půli Keita tečovanou střelou z přímého kopu. Z podobné pozice pak ještě jeho spoluhráč Werner trefil břevno.

Záložník Jan Morávek, který v minulém kole nastoupil v základní sestavě Augsburgu a pomohl k hladké výhře nad Frankfurtem, se tentokrát dostal na hřiště až tři minuty před koncem.

Darida přispěl k výhře Herthy, když krátce před přestávkou prostrčil míč mezi obránci na unikajícího Lazara a ten se trefil ke vzdálenější tyči a brankáři Leverkusenu nedal šanci. Po přestávce pojistil výhru berlínského týmu Kalou, který využil velkou chybu stopera Taha.

Vladimír Darida a Benjamin Henrichs
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Siegfried Wensierski

Hertha vyhrála po čtyřech zápasech a je v tabulce jedenáctá, Leverkusen utrpěl teprve druhou domácí ligovou porážku v sezoně a propadl se na páté místo. Přeskočil ho Frankfurt, který porazil 4:2 beznadějně poslední Kolín nad Rýnem.

I ve druhém zápase po příchodu na hostování z Chelsea se trefil útočník Batshuayi a zařídil Dortmundu další tři body. Borussia porazila Hamburk 2:0, belgický reprezentant v úvodu druhého poločasu usměrnil ve skluzu do sítě Pulisicovu přihrávku před prázdnou bránu. V závěru přidal druhý gól Götze. Borussia neprohrála v pátém bundesligovém utkání za sebou a vyšvihla se na třetí místo. Hamburk zůstal předposlední.

Pavel Kadeřábek byl u výhry Hoffenheimu 4:2 nad Mohučí, na hřiště naskočil v 68. minutě za stavu 2:1. Nedlouho poté svým druhým gólem v utkání zvýšil Szalai. Berggreen rovněž druhým zásahem ještě snížil, ale v závěru se parádní dělovkou z přímého kopu prosadil další dvougólový střelec Kramarič.

Nováček Stuttgart na svém hřišti zdolal Mönchengladbach 1:0 gólem Daniela Ginczeka z páté minuty.

Německá liga - 22. kolo:

Lipsko - Augsburg 2:0 (17. Upamecano, 70. Keita), Dortmund - Hamburk 2:0 (49. Batshuayi, 90.+2 Götze), Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 4:2 (15. Rebič, 59. Russ, 65. Falette, 67. Wolf - 57. z pen. a 74. Terodde), Hannover - Freiburg 2:1 (28. Anton, 54. Klaus - 88. Gulde), Hoffenheim - Mohuč 4:2 (27. a 74. Szalai, 67. a 88. Kramarič - 28. a 80. Berggreen), Leverkusen - Hertha Berlín 0:2 (43. Lazaro, 58. Kalou), Bayern Mnichov - Schalke 2:1 (6. Lewandowski, 36. Müller - 29. Di Santo), Stuttgart - Mönchengladbach 1:0 (5. Ginczek), Brémy - Wolfsburg 3:1 (40. a 72. Kainz, 4. Augustinsson - 49. Verhaegh).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články