Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jablonec prohrál ve finále Atlantic Cupu až po penaltách

Po výhře v Atlantic Cupu sahali fotbalisté Jablonce během přípravy v Portugalsku. Nakonec ale ve finále podlehli dánskému Aarhusu na pokutové kopy. V normální hrací době skončil zápas 1:1, poté co na branku soupeře odpověděl Jakub Považanec. V rozstřelu však neuspěli Tomáš Hübschman a Vladimir Jovovič, zatímco Dánové nedali jen jednu penaltu.

Utkání Teplice - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Aarhus se ujal vedení v 26. minutě, kdy Hanousek nezachytil náběh útočníka Sany, který přeloboval brankáře Hrubého. Severočeši měli problémy a po Hanouskově ruce se kopala penalta. Tentokrát však Hrubý na střelce Sanu vyzrál.  

Jablonec ve druhé půli vyrovnal hru i skóre, když se v 52. minutě trefil střelou zpoza vápna Považanec. Obrat v utkání mohl dokonat Trávník, ale jeho hlavičku soupeřův brankář zlikvidoval.  

Rozhodnout tak musely až penalty. Ve druhé sérii jako první chybovali hráči Aarhusu, jenže hned poté zahodil svůj pokus i Hübschman. Střelci pak byli přesní až do šesté série, kdy Jovovič neumístil svou střelu dobře a Aarhus slavil vítězství.

Finále Atlantic Cupu v Agrave:

Jablonec - Aarhus 1:1 (0:1), pen. 4:5

Branky: 52. Považanec - 26. Sana.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Lischka, Hanousek - Masopust, Trávník, Považanec, Jovovič - Doležal, Chramosta (68. Hübschman). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články