Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nezmar přiznal, že Trpišovský nebyl po odchodu Šilhavého první volbou

Čekal, že v zimě opustí Slavii víc fotbalistů, ale zatím o ně není zájem. To přiznal nový sportovní ředitel fotbalové Slavie Jan Nezmar na klubovém webu. Řekl také, že trenérská rošáda krátce po jeho příchodu do Edenu patřila k nejtěžším situacím, které musel ve funkcionářské kariéře řešit. Ovšem po odchodu Jaroslava Šilhavého prý oslovil jako prvního jiného kouče než Jindřicha Trpišovského, který nakonec tým převzal.

Jan Nezmar
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Byl jsem v podstatě nejprve v roli pozorovatele a myslím, že to bylo i logické. Neznal jsem procesy a nebyl jsem součástí, těžko se mi k tomu vyjadřovalo. Musím říci, že z mého pohledu to byla profesně jedna z nejtěžších situací, se kterou jsem se v kariéře sportovního ředitele setkal. Právě proto, že jsem neměl dostatečné informační aktivum," řekl pro klubový web Nezmar, který přišel do Slavie po podzimu z Liberce.  

Nezmar přiznal, že doba na poznání situace byla strašně krátká. "Prakticky jsem jen zjišťoval pohledy různých lidí na danou situaci. Bylo velmi těžké k tomu něco říci, ale na samotném konci podzimu a hlavně v období těsně po posledním zápase s Astanou už bylo podle mě celkem jasně zřetelné, že situace je neudržitelná," dodal a připomněl vyřazení z Evropské ligy, což neustál trenér Šilhavý.  

Tři dny poté nastoupil na uvolněný post Jindřich Trpišovský, který přišel rovněž z Liberce. "Věděl jsem, že nepřemýšlí o změně, takže jsem nejdřív řešil jiné možnosti. Také první trenér, se kterým jsem mluvil a nebudu ho jmenovat, byl někdo jiný," vzpomíná slávistický funkcionář. „Pak jsem se potkal s Jindrou a zeptal se ho, jestli by se o Slavii nechtěl bavit, protože jsem ho považoval za nejlepší variantu," dodal.  

Nezmar řekl, že to byla logická volba, protože měli spolupráci vyzkoušenou. "Jsem rád, že svůj postoj zůstat v Liberci přehodnotil. Zvykli jsme si na sebe, tím pádem odpadá období poznávání se. Není tajemství, že si s trenérem profesně i lidsky velmi dobře rozumíme," doplnil Nezmar.  

V zimní pauze sáhl spolu s novým realizačním týmem k několika změnám v kádru. Skončily dvě ze tří zvučných letních posil Halil Altintop a Ruslan Rotaň a s nimi Dušan Švento, Per-Egil Flo a brankář Jan Laštůvka. Naopak přišli gólman Ondřej Kolář a defenzivní univerzál Ondřej Kúdela z Liberce, další bývalý hráč Slovanu stoper Lukáš Pokorný a z hostování se vrátili Stanislav Tecl a Ruslan Mingazov.  

"Myslím, že jedna z chyb, které se udělaly v létě, byla, že se sice přivedli výborní hráči, ale dohromady to úplně nepasovalo. Proto museli někteří odejít. Toho bychom se rádi vyvarovali, chceme přivádět hráče na určité pozice, aby se hodili do způsobu naší hry," podotkl sportovní ředitel Slavie.  

"Rozhodně jsme nechtěli dělat nějaké obrovské změny v týmu. Jednou z filozofií bylo samozřejmě zúžení kádru, což přiznávám, jsem si myslel, že proběhne ve větším měřítku. Není to tak úplně jednoduché, protože ty avizované nabídky na některé hráče, které se tu dříve objevovaly, tak najednou nejsou, takže těch odchozích nakonec nebylo tolik. V tomhle ohledu ten cíl zatím splněný nebyl," uvedl Nezmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články