Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V zámořské fotbalové MLS stanul na stupni vítězů Columbus

Carson (USA) - Fotbalisté Columbusu Crew vyhráli poprvé v historii zámořskou ligu MLS, když ve finále zdolali New York Red Bulls 3:1. Korunovali tak skvělou sezonu, ve které vyhráli základní část a navíc jejich záložník Guillermo Barros Schelotto převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Ten také ve finále připravil všechny tři góly pro své spoluhráče.

Fotbalový stadion
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Oba týmy působí v lize od jejího založení v roce 1996, ale do finále se dosud ani jeden z nich neprobojoval. Ve finálovém utkání se dostal na neutrální půdě v Carsonu do vedení Columbus zásluhou Alejandra Morena, New York i přes řadu šancí vyrovnal až v úvodu druhého poločasu po střele Johna Wolyniece. Titul nakonec pro Columbus vystříleli v závěru Chad Marshall a kapitán Frankie Hejduk, jenž mohl poté pozvednout nad hlavu kýženou trofej.

Dojetí neskrýval kouč vítězů Sigi Schmid, pro něhož bylo finále v Kalifornii obzvláště emotivní. "Je to pro mě neobyčejná chvíle vyhrát zde takový zápas před vlastní rodinou a fanoušky. A abych byl upřímný, také ve městě, kde mě vyhodili," usmíval se při vzpomínce na předchozí angažmá Schmid. Ten vyhrál s Los Angeles Galaxy titul v roce 2002, o dvě sezony později byl ale propuštěn. Nyní je jeho bývalý zaměstnavatel i přes angažování anglické ikony Davida Beckhama jedním z nejslabších týmů MLS.

Výsledek - finále:

Columbus - New York 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články