Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pavlenka Brémy proti Bayernu nezachránil, Lipsko padlo ve Freiburgu

Až nečekaně jednoznačnou záležitostí se stal šlágr 19. kola německé bundesligy, ve kterém nastoupil Hoffenheim proti Leverkusenu. Hosté totiž účastníka 4. předkola Ligy mistrů rozebrali a zvítězili vysoko 4:1. Vzhledem k porážce Lipska ve Freiburgu 1:2 se navíc posunuli na druhé místo za mnichovský Bayern. Ten porazil Brémy 4:2 a posunul tak sérii svých výher v soutěži na šest. Na prvním místě má šestnáctibodový náskok před čtveřicí týmů s jednatřiceti body, mezi nimiž jsou kromě Levekrusenu a Lipska i Schalke a Mönchengladbach.

Thomas Müller překonává Jiřího Pavlenku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Peter Schatz

Po vítězství 2:0 nad Augsburgem se dostal na příčky zajišťující účast v LM také Mönchengladbach. Záložník soupeře Jan Morávek strávil celý zápas na lavičce náhradníků.

Leverkusen otevřel skóre těsně před přestávkou, když se patičkou prosadil nejproduktivnější hráč Bayeru Leon Bailey. Jamajský záložník má kromě sedmi branek na kontě ještě šest gólových asistencí. Po změně stran navíc zvýšil náskok hostí Baumgartlinger a v 70. minutě přidal pojistku Alario. Domácí sice v závěru dokázali snížit zásluhou Szalaie, ale na rozdíl tří branek upravil stav svou druhou brankou Alario.

Ve Freiburgu padaly branky až ve druhém poločase. Vedení se ujalo Lipsko v 66. minutě po individuální akci Wernera, který svůj průnik zakončil umístěnou střelou k tyči. Domácí nicméně o šest minut později srovnali po rohovém kopu zásluhou Haberera a v 76. minutě dokonali obrat. Na další roh si naskočil Koch a hlavou zařídil svému celku tři body. Freiburg vstřelil v této sezoně 12 ze svých 20 ligových gólů po standardní situaci.

Úvodní gól zápasu Mönchengladbachu s Augsburgem vstřelil v 10. minutě Ginter. Ve vápně si naskočil na rohový kop Thorgana Hazarda a přesnou hlavičkou o tyč překonal Hitze. Na konci utkání upravil na 2:0 po sólové akci Hazard. Mönchengladbach potvrdil dobrou domácí bilanci, na svém stadionu totiž neprohrál pětkrát za sebou. Naopak Augsburg prohrál tři z posledních čtyřech venkovních utkání.

Vladimír Darida v dresu Herthy Berlín
zdroj: imago sportfotodienst autor: Oliver Behrendt

Vladimír Darida, který si poranil koleno 14. října v utkání proti Schalke, se v páteční předehrávce, v níž remizovala Hertha Berlín s Borussií Dortmund 1:1, dostal do hry v 84. minutě místo Salomona Kaloua. V nastaveném čase viděl žlutou kartu za faul na Juliana Weigla. Hertha neprohrála doma s Dortmundem počtvrté za sebou.

V nominaci hostů na zápas chyběl podruhé za sebou hvězdný útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který usiluje o přestup, a Dortmund bez něj stejně jako v neděli proti Wolfsburgu uhrál jen remízu.

"Nejde o trest, je to sportovní rozhodnutí," řekl k vyřazení gabonského kanonýra z týmu sportovní ředitel Borussie Michael Zorc. Aubameyang je s 13 góly druhým nejlepším střelcem bundesligy a spekuluje se o jeho transferu do londýnského Arsenalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Schalke ztratilo remízou s Hannoverem, přesto je v bundeslize třetí

Bayern porazil Werder Brémy už v patnáctém utkání za sebou. Za hosty utkání odchytal Jiří Pavlenka, Theodor Gebre Selassie odehrál druhý poločas. Brémy vstoupily do zápasu na hřišti favorita aktivně a v osmé minutě se do první šance dostal Kruse, ale neuspěl.

V 25. minutě však přihrávkou vybídl ke skórování Gondorfa, který se trefil mezi nohy brankáře Ulreicha. Bayern pak přidal a blízko vyrovnání byl Süle, jeho pokus ale zablokoval obránce hostů. Před přestávkou už ale Pavlenka nestačil na Müllerovu střelu zblízka. V závěrečné půlhodině padly hned čtyři góly.

Za domácí se dvakrát hlavou prosadil Lewandowski, který se vrátil do sestavy mnichovského velkoklubu po zranění a se 17 brankami vede bundesligovou tabulku střelců. Polský kanonýr dal v tomto ročníku víc branek než Brémy (16). Další zásah přidal Müller, který oslavil 100. gól v německé lize v dresu Bayernu. Brémám dopomohl ke druhé trefě domácí stoper Süle.

Marko Pjaca (Schalke) dává gól Hannoveru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Revierfoto

Schalke vedlo nad Hannoverem od 16. minuty, když se ve vápně zasekávačkou Pjaca zbavil obránce a překonal gólmana Tschaunera. Dvaadvacetiletý útočník, který v Gelsenkirchenu hostuje z Juventusu, proměnil svoji první střelu v bundeslize. Hannover byl ale aktivnější a v závěru z tlaku vytěžil bod. Čtyři minuty před koncem vyrovnal Füllkrug, s devíti brankami nejlepší střelec týmu.

Fanoušci Schalke dali při utkání najevo svůj nesouhlas s přestupem Leona Goretzky, který v létě zamíří do Bayernu Mnichov jako volný hráč. Pískání doprovázelo každý záložníkův kontakt s míčem. Goretzka si svůj první ligový start v základní jedenáctce od 20. října příliš neužil a v 63. minutě ho trenér Tedesco vystřídal.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Hertha Berlín - Dortmund 1:1 (46. Selke - 71. Kagawa), Freiburg - Lipsko 2:1 (72. Haberer, 76. Koch - 66. Werner), Hoffenheim - Leverkusen 1:4 (86. Szalai - 70. a 90.+3 Alario, 43. Bailey, 51. Baumgartlinger), Mohuč - Stuttgart 3:2 (45.+2 a 54. Mutó, 54. Holtmann - 19. Badstuber, 90.+1 Ginczek), Mönchengladbach - Augsburg 2:0 (10. Ginter, 90. Hazard), Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:3 (66. Arnold - 18. Haller, 22. Chandler, 85. Jovič), Bayern Mnichov - Brémy 4:2 (41. a 84. Müller, 63. a 77. Lewandowski - 25. Gondorf, 74. vlastní Süle), Schalke - Hannover 1:1 (16. Pjaca - 86. Füllkrug).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články