Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sánchez klepe na bránu Old Trafford. Je to pravděpodobné, potvrdil Wenger

Přestupová sága Alexise Sáncheze spěje pomalu, ale jistě do svého konce. Podle trenéra Arsenalu Arséna Wengera bude chilský útočník oblékat dres Manchesteru United. Opačným směrem by měl zamířit arménský záložník Henrik Mchitarjan. "Je pravděpodobné, že to vyjde, ale z třicetileté praxe vím, že podobné transfery mohou kdykoli ztroskotat během minuty," upozornil zkušený kouč.

Alexis Sánchez v dresu Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Sánchez dlouhodobě avizoval, že s londýnským klubem neprodlouží smlouvu, která mu vyprší v červnu. Od loňského léta byl nejvíce spojován s odchodem do Manchesteru City, vedoucího týmu anglické Premier League. Nakonec zřejmě posílí městského rivala. "Red Devils" údajně lákají chilského reprezentanta na týdenní příjem ve výši 350 tisíc liber (10 milionů korun).

Wenger přiznává, že udělal maximum proto, aby klíčového hráče v týmu udržel. Nabídku celku z Old Trafford nicméně přebít nedokázal. "Respektuji finanční politiku Manchesteru United. Platí hráče z vlastních zdrojů, což je hodné uznání," řekl. 

Francouzský stratég připomněl, že pro Sáncheze je zmíněný kontrakt stěžejní. "Je mu 29 let, takže je pro něj další smlouva velmi důležitá."

Lednová "přetahovaná" o střelce 7 ligových branek v probíhající sezoně Premier League je prakticky totožná jako v loňském roce.

V červenci byl Sánchez jednou nohou v Manchesteru City, ale přestup za 60 milionů liber nakonec ztroskotal z důvodu nevydařeného pokusu Arsenalu získat Thomase Lemara z Monaka. "Ano, je to stejná situace. Pustím Alexise jedině v případě, že za něj přijde adekvátní náhrada," konstatoval Wenger.

Hráčem, jenž zaujme Sánchezovo místo, se pravděpodobně stane Henrik Mchitarjan. "Líbí se mi. Sledovali jsme ho ještě v dobách, když hrál v Dortmundu. Zamlouvala se mu naše herní filozofie i náš klub," připomněl osmašedesátiletý rodák ze Štrasburku. "Mohla by to být výměna fotbalistů, kteří jsou schopni nahradit jeden druhého," doplnil. 

Henrik Mchitarjan v utkání semifinále EL proti Celtě Vigo
zdroj: PA autor: Martin Rickett

Arsenalu se letos vůbec nedaří. Po 23 kolech je v tabulce šestý, ztrácí 23 bodů na "Citizens" a 8 bodů na pozice zaručující Ligu mistrů. Mesut Özil, další hvězda klubu, zatím také neprodloužila v létě končící smlouvu. Theo Walcott přestoupil do Evertonu, Francis Coquelin do Valencie a v souvislosti s odchodem je často zmiňováno i jméno Oliviera Girouda. 

Vedení "Gunners" by naopak na Emirates Stadium rádo přivedlo ostrostřelce Pierra-Emericka Aubameyanga z Dortmundu. "Momentálně o tom nechci hovořit. Je lepší, když si takové věci necháváte pro sebe, než abyste je vytroubili do světa. Oznámíme to, pokud bude přestup hotov. Kromě výměny Sánchez/Mchitarjan nejsme blízko ničemu," uzavřel Wenger.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, arsenal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články