Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čmovš posílil Teplice, Ostrava získala z Bohemians Jiráska

Škatulata, hýbejte se. V rámci české ligy došlo k dvěma přesunům hráčů. Stoper Pavel Čmovš opustil Mladou Boleslav a stal se první zimní posilou Teplic. Další novou tvář v kádru hlásí ostravský Baník, jenž od Bohemians 1905 získal záložníka Milana Jiráska.

Boleslavský Pavel Čmovš v hlavičkovém souboji v utkání proti Shamrock Rovers
zdroj: ČTK/PA/ autor: Donall Farmer

Čmovš na začátku sezony odehrál sedm z osmi soutěžních zápasů za Mladou Boleslav, pak jej ale vedení na konci srpna přeřadilo do juniorky. V závěru podzimu měl drobné zdravotní problémy. Na začátku přípravy mu středočeský klub dal svolení k tomu, aby si hledal nové angažmá, které záhy našel v Teplicích.

"Jsme rádi, že jsme ho získali. Po odchodu Šušnjara jsme sháněli jednoho stopera. Znám Pavla ještě z mládežnických kategorií Slavie Praha. Navíc se k nám připojuje už na začátku přípravy, což je také moc dobře," uvedl pro klubový web trenér Teplic Daniel Šmejkal.

"Od té doby, co se událo v Boleslavi, to byla nejistota. Jsem tedy moc rád, že se přestup podařilo rychle dotáhnout a mohl jsem se připojit k týmu už takhle na začátku přípravy," uvedl Čmovš.

V české lize má na kontě 24 utkání a jeden gól. V minulosti prošel prakticky všemi mládežnickými reprezentacemi, za národní A-tým ale nehrál. Vedle Mladé Boleslavi působil v nizozemských klubech Nijmegenu a Veendamu, dále v Levski Sofia, Rapidu Bukurešť a v indické Bombaji, v mládežnickém věku oblékal dres pražské Slavie.

Ostrava získala další novou tvář

Pětadvacetiletý Jirásek už za slezský klub zasáhl do přípravného utkání s Valašským Meziříčím a po něm už se jeho přesun dotáhl, když v Baníku podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Jirásek už v Ostravě hostoval na jaře 2015 ze Sparty Praha. V létě stejného roku přestoupil do Bohemians 1905, kde v minulých dvou sezonách patřil mezi stabilní členy sestavy. Během podzimní části tohoto ligového ročníku ale místo v zahajovací jedenáctce neměl a na startu přípravy dostal od "klokanů" svolení hledat si nové angažmá.

"Od změny trenéra, když do Bohemky přišel Martin Hašek, se začal hrát trošku jiný fotbal, hrával jsem míň, a to přispělo k mému odchodu. Chtěl jsem hrát, když se ozval Baník, byla to jasná volba. Dává se tu dohromady velmi kvalitní tým, Baník dnes funguje úplně jinak, než když jsem tu byl poprvé, a věřím, že pomůžu," řekl dnes novinářům Jirásek.

Milan Jirásek oslavuje vstřelený gól
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Michal Kamaryt

Jirásek má na kontě v české lize 71 utkání a tři góly. Je odchovancem Sparty, odkud ještě v mládežnické kategorii přestoupil do Interu Milán. Poté hostoval v jiném italském klubu Sassuolu, pak se vrátil na Letnou a hrával i za slovenskou Senici a za Teplice. Prošel prakticky všemi mládežnickými reprezentacemi.

"Věříme, že Martin zvýší konkurenci ve středu hřiště. Je to levák, má výbornou kopací techniku, měl by být přínosem i u standardních situací," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Jirásek se stal další posilou Baníku, který je po podzimu v lize na sestupové předposlední příčce. Už dříve přišli Martin Fillo a Dame Diop a na zkoušce jsou brankáři Viktor Budinský s Michalem Bártou i francouzský stoper Christophe Psyché.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy