Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Problémy Realu řešit nákupy? Nikoho nechci. S kádrem jsem spokojený, řekl Zidane

Loňská nadvláda nad domácí soutěží je tatam. Fotbalisté Realu Madrid se letos naopak ve španělské lize trápí. Po 17 odehraných kolech už mají na vedoucí Barcelonu manko 16 bodů a jejich výkony mají k ideálu daleko. Ve spojitosti s obhájci titulu se proto dlouhodobě mluví o zimních velkých nákupech. To ale odmítá kouč Zinédine Zidane, jenž je s kádrem spokojen a nové tváře nechce.

Zklamaný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid v utkání s Tottenhamem
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Lavandeira Jr

Úřadující španělský mistr je nejčastěji spojován s útočníkem Maurem Icardim z Interu Milán a brankářem Kepou Arrizabalagou z Bilbaa, ale také s dalším gólmanem Thibautem Courtoisem, jeho spoluhráčem z Chelsea Edenem Hazardem nebo kanonýrem Harrym Kanem z Tottenhamu.

"Momentálně nikoho nechci. Uvidíme, co se stane do 31. ledna, ale teď není důvod k nákupům, protože jsem spokojený se současným kádrem," řekl Zidane. Z posledního výsledku byl ale hodně zklamaný.

Vigo poslal do vedení ve 33. minutě Daniel Wass, ale Gareth Bale dvěma slepenými góly do poločasu skóre otočil. Druhá půle však patřila Celtě. Nejprve v 72. minutě Iago Aspas neproměnil penaltu, v závěru však Maxi Gómez přece jen zajistil domácím bod.

"Hráli jsme dobře v první půli, ale ne ve druhé. Udělali jsme hodně chyb. Mnohokrát jsme ztráceli míče v důležitých momentech, což se nám obvykle nestává," konstatoval Zidane.

Real si nespravil chuť po předchozím trpkém domácím debaklu 0:3 od Barcelony a venku nezvítězil ve čtvrtém ligovém utkání po sobě, což se mu stalo poprvé od roku 2008.

"Musím přijít na to, kde je problém, protože za to nesu odpovědnost," prohlásil Zidane. "Naše výkony nejsou konzistentní, nehrajeme tak, jak bychom mohli. Možná nemáme takové sebevědomí, abychom hráli dobře celých 90 minut," doplnil pětačtyřicetiletý kouč.

Velkým problémem "Bílého baletu" v La lize je také nízká produktivita tří elitních útočníků. Bale a Cristiano Ronaldo v této sezoně vstřelili čtyři góly, momentálně zraněný Karim Benzema se trefil pouze dvakrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články