Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Tři zahraniční hráči na odchodu. Slavia už nepočítá s Altintopem, Rotaněm a Šventem

V létě přišli jako velké posily, po podzimní části si už ale mohou hledat nové angažmá. Fotbalová Slavia pro zbytek ročníku přestala počítat s nákladnými zahraničními jmény Halilem Altintopem a Ruslanem Rotaněm. Na odchodu je také Dušan Švento. Všichni si v současnosti mohou hledat nového zaměstnavatele. 

Halil Altintop
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Altintop s Rotaněm přišli do Slavie v létě spolu s další zvučnou zahraniční akvizicí Dannym, vysoká očekávání ale nenaplnili. Pětatřicetiletý turecký záložník Altintop bojoval s tréninkovým mankem a do sestavy Pražanů se neprosadil. V lize nastoupil jen osmkrát s bilancí jediného gólu a do evropských pohárů vůbec nezasáhl.

Více se čekalo i od šestatřicetiletého ukrajinského reprezentanta Rotaně. Střední záložník zasáhl i vinou zdravotních problémů pouze do sedmi ligových zápasů, na rozdíl do Altintopa však hrál poháry.

Nový trenér Slavie Jindřich Trpišovský se sportovním ředitelem Janem Nezmarem už nepočítají ani se Slovákem Šventem. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant byl od začátku září zraněný a od té doby neodehrál na podzim ani minutu.

"Všichni tři hráči mají svolení hledat si angažmá a jedná se o jejich konci v klubu," uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Pro Slavii podobně jako pro další prvoligové týmy začala zimní příprava opravdu zimně. Míče se za obrovského větru daly samy do pohybu, pak padaly kroupy a tréninkovou plochu zkrápěl hustý déšť. "Škoďák říkal, že jsme si přivezli s sebou i počasí z Liberce, ale my jsme na to zvyklí," podotkl nový slávistický kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský zahájil přípravu se Slavií ve větru a dešti

Na startu chyběli Deli, Ngadeu a Danny. Všichni by ale v pátek na soustředění ve Španělsku měli s týmem odletět. Přípravu s Pražany naopak zahájili Ruslan Mingazov, který se vrací z hostování, a čtveřice mladíků. Šanci trénovat s A-týmem dostali Pavel Bucha, Václav Pardubský, Vojtěch Mareš a Jan Vejvar. Kádr doplní také Jakub Markovič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články