Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Koller vstřelil dva góly, do evropských pohárů ale Samaře nepomohly

Moskva - Český fotbalový útočník Jan Koller zakončil svou první sezonu v ruské lize dvěma góly. Samara i díky jeho příspěvku ve 30. kole porazila Groznyj 4:3, účast v evropských pohárech jí ale unikla. Křídla sovětů obsadila šesté místo se stejným skóre jako pátý Petrohrad, který obhajoval titul. Z boje o ligový primát Zenit už dávno vypadl, ale kvalifikoval se alespoň do předkola nové Evropské ligy, v níž se pokusí navázat na letošní překvapivý triumf v Poháru UEFA.

Jan Koller
zdroj: AP autor: Anja Niedringhaus

Koller debutoval v dresu Samary v červenci a během 18 kol skóroval celkem sedmkrát. Stal se tak druhým nejlepším střelcem týmu po Antonu Bobjorovi, který dal o jeden gól více.

Kazaň, která si zajistila premiérový titul už tři kola před koncem soutěže, všechny zbylé zápasy prohrála. Na závěr sezony podlehla doma Lokomotivu 1:2. Marka Čecha v brance Lokomotivu překonal jen v 36. minutě Bucharov, zápas rozhodl v poslední minutě Glušakov.

Do evropských pohárů se nedostal Spartak Moskva, který skončil osmý. V prestižním souboji s Petrohradem prohrál 1:3, když inkasoval třikrát už v prvním poločase. Dvakrát se trefil nejdražší hráč ruské ligy Portugalec Danny. Za Spartak odehráli celý zápas Martin Jiránek a Radoslav Kováč, Radek Šírl v dresu Zenitu chyběl.

Výsledky - 30. kolo:
Dynamo Moskva - Tomsk 2:0, FK Moskva - Vladivostok 3:0, Jaroslavl - CSKA Moskva 1:0, Kazaň - Lokomotiv Moskva 1:2, Perm - Chimki 3:1, Samara - Groznyj 4:3, Saturn MO - Nalčik 1:1, Spartak Moskva - Petrohrad 1:3.

Konečná tabulka:
1. Kazaň, 2. CSKA Moskva, 3. Dynamo Moskva, 4. Perm, 5. Petrohrad, 6. Samara, 7. Lokomotiv Moskva, 8. Spartak Moskva, 9. FK Moskva, 10. Groznyj, 11. Saturn MO, 12. Nalčik, 13. Tomsk, 14. Chimki, 15. Jaroslavl, 16. Vladivostok 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články