Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pátá výhra v řadě pro Udine s Barákem a Janktem. Juventus je stále bod za Neapolí

Parádní vzestup po příchodu trenéra Massima Odda prokazují fotbalisté Udine. Tým v záloze s Antonínem Barákem a Jakubem Janktem už popáté v řadě v italské Serii A vyhrál, když otočil na půdě Boloni a zvítězil 2:1. Naopak nedařilo se Patriku Schickovi, který střídal už v 49. minutě, a AS Řím jen remizovalo se Sassuolem 1:1. Juventus porazil Veronu 3:1 a dotáhl se na rozdíl jediného bodu od vedoucí Neapole.

Utkání Boloňa - Udine
zdroj: AP autor: Giorgio Benvenuti

Udine sice prohrávalo od 27. minuty po Danilově vlastním gólu, ale krátce před pauzou srovnal Silvan Widmer a tři minuty po startu druhé půle Kevin Lasagna dokonal comeback hostů, kteří poskočili na sedmé místo. Na lavičce Boloni zůstal další Čech Ladislav Krejčí.

Schick nastoupil na pravém křídle vedle Edina Džeka a Diega Perottiho, ale ani v sedmém ligovém duelu za AS neskóroval. Domácí favorit začal dobře a po půlhodině ho poslal do vedení Lorenzo Pellegrini.

Římský trenér Eusebio Di Francesco se však vítězství nad bývalým týmem nedočkal, protože v 78. minutě vyrovnal Simone Missiroli. V závěru sice dostal míč do branky Sassuola Alessandro Florenzi, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. AS zůstalo v neúplné tabulce čtvrté.

Fotbalisté Neapole
zdroj: Reuters

Třetí Inter remizoval na San Siru s Laziem Řím 0:0 a v domácí soutěži počtvrté za sebou nevyhrál. Milánský tým ztrácí na vedoucí Neapol sedm bodů. V prvním poločase Inter zachránilo břevno a ve druhé půli videorozhodčí. Po konzultaci s ním totiž hlavní sudí zrušil původně nařízenou penaltu pro Lazio za ruku Milana Škriniara. 

Poslední Benevento dosáhlo historicky první výhry v italské lize, když doma porazilo veronské Chievo 1:0. O triumfu nováčka rozhodl v 64. minutě Massimo Coda. Benevento po domácí remíze 2:2 s AC Milán bodovalo teprve podruhé v sezoně.

Fiorentina měla od začátku v utkání proti AC Milán převahu, ale hosty dlouho držel brankář Gianluigi Donnarumma. Osmnáctiletý talent však při svém jubilejním stém zápase za AC čisté konto nevychytal, protože ho v 71. minutě překonal hlavou Giovanni Simeone. "Rossoneri" ale dokázali už za tři minuty vyrovnat po dorážce střídajícího Hakana Calhanoglua. Utkání mezi Fiorentinou a AC Milán tak skončilo 1:1 a tým z Florencie v Serii A neprohrál posedmé v řadě.

Radost hráčů Juventusu
zdroj: Reuters

Hamšík se za Neapol v Crotone trefil po povedené kombinaci v sedmnácté minutě. Připsal si 117. zásah v dresu Neapole a v klubovém pořadí odskočil Diegu Maradonovi na rozdíl dvou branek. Neapol má díky výhře náskok bodu před Juventusem.

O záchranu bojující Crotone, za které český obránce Stefan Simič odehrál pouze první poločas, prohrálo čtvrté z posledních pěti utkání. V tabulce jsou horší už jen beznadějně poslední Benevento a Verona.

Juventus začal výborně a už v šesté minutě otevřel skóre Blaise Matuidi. Pojistku ale favorit nepřidal a v 59. minutě po chybě v rozehrávce vyrovnal bývalý hráč "Staré dámy" Martín Cáceres. Radost Hellasu vydržela jen do 72. minuty, kdy hostům vrátil vedení Paulo Dybala. Argentinský záložník hned za pět minut skóroval znovu. Juventus prodloužil sérii bez porážky na devět soutěžních utkání.

Výsledky 19. kola Serie A

Crotone - Neapol 0:1 (17. Hamšík), Fiorentina - AC Milán 1:1 (71. Simeone - 74. Calhanoglu), AS Řím - Sassuolo 1:1 (31. Pellegrini - 78. Missiroli), Benevento - Chievo 1:0 (64. Coda), Bergamo - Cagliari 1:2 (90.+1 Gómez - 6. Pavoletti, 23. Padoin), Boloňa - Udine 1:2 (27. vlastní Danilo - 37. Widmer, 48. Lasagna), FC Turín - FC Janov 0:0, Sampdoria Janov - Spal Ferrara 2:0 (90.+2 z pen. a 90.+4 Quagliarella), Inter Milán - Lazio Řím 0:0Hellas Verona - Juventus Turín 1:3 (59. Cáceres - 72. a 77. Dybala, 6. Matuidi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články