Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Baník nakupuje - získal Diopa, na cestě je Fillo a chce i Laštůvku

V tabulce je předposlední, bod před Jihlavou, takže posílit potřebuje. Baník Ostrava už také začal – jako první přichází senegalský útočník Dame Diop, kterému skončila smlouva ve Zlíně. Autor devíti ligových gólů podepsal s Baníkem dlouhodobý kontrakt. Dalším na řadě by měl být bývalý reprezentant Martin Fillo z Teplic. O jednoho z nejproduktivnějších hráčů ligy měl mít zájem také Zlín i Plzeň. Podle vedení Teplic bude přestup během vánočních svátků dotažen.

"Diop je kvalitní hráč se zkušenostmi z evropských pohárů, který přinese zkvalitnění do naší ofenzivy," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo. "Jednání s hráčem i s agentem byla velmi korektní, po pár schůzkách jsme se domluvili. Hráč měl nabídky prodloužit smlouvu ve Zlíně i z jiných klubů, proto jsme rádi, že se rozhodl pro nás," dodal.  

Čtyřiadvacetiletý Diop hraje v Evropě už šest let. Po angažmá v Chimki Moskva a arménském Širaku přišel v srpnu 2014 do Slavie. Tam nastoupil k šesti utkáním a vstřelil jediný gól. V zimě 2016 přestoupil do Zlína, kde odehrál za dva roky 39 utkání a dal osm branek. Dalších pět zápasů a jeden gól přidal během podzimu v Evropské lize. Na kontě má i jeden start za senegalskou reprezentaci.

"O Baníku vím, že to je klub, který má skvělé fanoušky, zvuk a i ambice. Moc se těším a věřím, že mužstvu pomůžu k dobrým výsledkům. Pár kluků jsem zažil ještě ve Slavii, o to jednodušší bude adaptovat se v novém prostředí," řekl Diop. Pro Baník by měl být první z několika posil. Podle všeho má přijít také brankář Jan Laštůvka ze Slavie a jen detaily údajně dělí od přestupu teplického Filla.  

"Všechny náležitosti přestupu ještě nejsou podepsány, dotaženo by to mělo být mezi svátky. Martinovi u nás končí po sezoně smlouva a bohužel se nám nedařilo dohodnout na nové. Požadavky hráče byly mimo naše možnosti, rozcházeli jsme se v řádech statisíců," uvedl sportovní ředitel Teplic Jakub Dovalil pro klubový web.  

"Nechtěli jsme tedy hráči bránit a využili jsme také poslední možnost jak ho zpeněžit. Počítali jsme s tím, že tato varianta může nastat, proto jsme vytipovali možné náhrady a nyní budeme řešit jejich příchod," dodal.

Jednatřicetiletý Fillo patří mezi nejlépe hodnocené hráče ligy. V minulé sezoně dal za Teplice osm branek a u tří dalších asistoval, během podzimu nastřílel pět branek a měl tři asistence. Bývalý záložník Plzně, norského Stavangeru, anglického Brentfordu, Mladé Boleslavi a Příbrami dal ve 229 utkáních české ligy 46 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články