Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lavičku úmrtí Pešiceho zasáhlo. Český fotbal přišel o velkou osobnost, smutní

Obrovský smutek zasáhl trenéra fotbalové jednadvacítky Vítězslava Lavičku, když zjistil, že jeden z jeho nejbližších pracovníků Josef Pešice, s nímž sdílel i kancelář, podlehl vážné nemoci. Podle Lavičky přišel český fotbal o velkou osobnost.  

Vítězsalv Lavička (pátý zleva) a Josef Pešice (třetí zprava) při focení jednadvacítky
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Dovolím si tvrdit, že tomu tak je. Pepu jsem znal dlouhou dobu. Ještě jsme proti sobě nastupovali jako hráči. Měl jsem ho možnost poznat i jako kolegu trenéra. Do jednadvacítky přinesl svou velkou zkušenost, nadhled a správný pohled na fotbal. Navíc to byl férový chlap, který byl velmi optimistický a nezkazil žádnou legraci," vzpomínal Lavička.

O úmrtí kolegy se dozvěděl na Fotbalové asociaci ČR, kde spolu sdíleli kancelář. "Zasáhlo mě to opravdu hodně. Všechny nás tady na Strahově. Sedím v kanceláři, kde měl Pepa stůl hned vedle mě a zůstaly tu po něm rozdělané věci. Je to smutné. Těžko se mi o tom mluví," připustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalový trenér Josef Pešice zemřel v 67 letech

Bývalý trenér národního týmu zemřel ve věku 67 let poté, co neúspěšně bojoval s rakovinou. "Samozřejmě jsme věděli, že bojuje s touhle vážnou chorobou, ale že to bude mít takhle rychlý spád, to jsem nepředpokládal. Upřímnou soustrast celé jeho rodině," řekl Lavička.

Pešice v československé lize odehrál 327 zápasů a nastřílel 55 gólů. S Brnem získal titul. Jako hlavní trenér vedl v lize Jablonec, Teplice a Slavii. Prošel také všemi mládežnickými výběry až k seniorskému týmu, který dočasně koučoval na podzim 2013 ve třech zápasech.

"Poznal jsem ho jako výborného fotbalistu. A ten svůj správný pohled na fotbal pak dokázal přenést na týmy i jako trenér. Měl úspěchy v klubech, ve Slavii, národní tým sice vedl jen krátce, ale jeho schopnosti asociace využívala dál. Spolupráce byla přerušena až Pepovým odchodem," dodal Lavička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články