Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Agüera rozhněvalo střídání a s Guardiolou si nepodal ruku. Normální, uklidňuje kouč

Drtí jednoho soupeře za druhým a letošní ničivou sílu Manchesteru City v sobotu v anglické lize poznal také Tottenham, když si domů odvezl výprask 1:4. Rekordní šestnácté vítězství Citizens však poznamenal drobný incident při střídání, které hodně nelibě nesl Sergio Agüero. Kouč lídra soutěže Pep Guardiola ale zůstává v klidu a situaci popsal za normální.

Sergio Agüero z Manchesteru City je střídán Gabrielem Jesusem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Rui Vieira

K hodně probírané situaci došlo v 56. minutě, kdy City vedli už 1:0 a na hřišti jasně dominovali. V ten moment se nad hlavou čtvrtého sudího objevila světelná tabule, která mluvila jasně. Sergio Agüero v zápase končí, což argentinský střelec příliš dobře nepřijal.  

Nejlepší střelec City v historii a autor 10 ligových branek v probíhající sezoně, hned po vystřídání, kdy ho na hřišti nahradil jiný střelec Gabriel Jesus, rozhněvaně hodil na zem rukavice a kolem trenéra Pepa Guardioly prošel na lavičku bez povšimnutí.

City i bez něj duel v poklidu kontrolovali a nakonec si dokráčeli pro pohodlné vítězství 4:1. To mohlo být i větší, kdyby právě brazilská náhrada za Agüera v 76. minutě proměnila penaltu. Kouč Guardiola se k incidentu po zápase vrátil, ale nějaké výraznější řešení neplánuje.

"Je to normální a já mu rozumím. Hráči chějí hrát a Sergio je famózní fotbalista. V tu chvíli jsem ale chtěl v útoku trochu více energie, kterou měl přinést Gabriel. To byl tedy důvod změny," vysvětloval španělský trenér, jehož tým má v sezoně bilanci 17 výher a jedné remízy a na čele má náskok 11 bodů.

Agüero přitom nebyl jediný, kdo byl nespokojený. Už před zápasem těžce nesl rozhodnutí, že nebude tentokrát hrát, právě Gabriel Jesus, jenž se s Argentincem na hrotu většinou točí.

"Před zápasem jsem se rozhodl, že nejlepší možností bude nasadit Sergia, a řekl jsem to i Gabrielovi. Ten z toho byl smutný a zklamaný," popsal bývalý kouč Barcelony či Bayernu Mnichov.

Guardiola celkově přiznává, že vést tolik skvělých hráčů je z pohledu uspokojení všech velmi náročné. Vždy se totiž stane, že některá z hvězd musí sedět pouze na lavičce, což nesou nelibě. A sám kouč si je toho vědom.

"Nikdy nechci hráčům ublížit, věřte mi. Rozumím jim, protože jsem sám fotbal hrál. Ale taková rozhodnutí prostě musím dělat," řekl.

Raheem Sterling střílí čtvrtý gól do sítě Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Mezi takové hráče patří třeba záložník Ilkay Gündogan, který proti Tottenhamu vstřelil první branku, přitom do ligového utkání letos naskočil teprve podruhé. O moc lépe na tom nejsou ani třeba Bernardo Silva, Danilo či Yaya Touré.

"Láme mi to srdce, když Danilo, Bernardo nebo Yaya či jiní nemohou hrát. Zaslouží si jít na hřiště, ale taková je situace. Nemám jinou možnost," dodal Guardiola.

Španělský kouč si z toho ale na druhou stranu zase tak hlavu lámat nemusí. I přes lehkou nespokojenost z nasazování jsou City letos k nezastavení a to je to, co se ve finále počítá.

Zdroj
ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články