Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Juventus poskočil na druhé místo, Barák s Janktem pomohli skolit Inter

Letošní série neporazitelnosti Interu Milán v italské lize skončila. Postaralo se o to Udinese, které "Nerazzuri" zaskočilo na jeho hřišti a zvítězilo 3:1. Výrazný podíl na tom mělo i české duo hostí. Antonín Barák vstřelil jednu branku, na níž mu přihrával Jakub Jankto. Zaváhání milánského týmu využila Neapol a po výhře 3:1 se posunula do čela tabulky. Gólem k tomu pomohl Slovák Marek Hamšík, který 115. zásahem vyrovnal klubový rekord Diega Maradony. Před Inter se posunul i Juventus po triumfu 3:0 na půdě Boloni.

Radost fotbalistů Udinese v duelu proti Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/www.imagephotoagency.it

Skóre duelu Boloňa - Juventus otevřel v 27. minutě záložník Pjanič obvyklým způsobem: střelou z přímého kopu. Po chvíli na něj navázal Mandžukič, který si hrudí zpracoval Pjaničův centr a zakončil k vzdálenější tyči.

V druhém poločase se k odraženému míči na hranici pokutového území dostal Matuidi a přízemní ranou zvýšil na 3:0 pro mistrovský celek. Boloňa, za kterou odehrál posledních dvacet minut Ladislav Krejčí, čeká na domácí vítězství nad Juventusem od listopadu 1998.

Inter držel soupeře od úvodu zápasu pod tlakem, do vedení šli ale hosté. Ve 14. minutě usměrnil do sítě prudký Widmerův centr Lasagna. Milánský celek srovnal už za 71 sekund, poté co se podobným způsobem trefil nejlepší ligový střelec Icardi.

Druhý poločas přinesl vyrovnanější obraz hry a po necelé hodině také druhou branku Udine. Widmerův centr nastřelil ve vápně Santonovu ruku a rozhodčí se po dlouhé poradě s videem nakonec rozhodl nařídit pokutový kop. Ten proměnil tvrdou ranou do horní poloviny brány De Paul.

Gólová akce českých spoluhráčů se odehrála v 77. minutě. Jankto utekl po levé straně a poslal před bránu zakroucený centr, který umístil Barák do protipohybu brankáře Handanoviče. Bývalý záložník pražské Slavie si připsal čtvrtý gól v aktuální sezoně.

Udine vyhrálo potřetí v řadě a posunulo se na jedenácté místo. Inter podruhé za sebou ztratil a vzhledem k vítězství Neapole přišel o první místo.

Neapol porazila Turín na jeho hřišti 3:1 a o zisku o zisku tří bodů rozhodla už v úvodní půlhodině hry. Ve 4. minutě se prosadil po rohovém kopu hlavou Koulibaly. Byl to už šestý neapolský gól z rohu v této sezoně, což je nejvíc ze všech týmů v lize.

Ve 25. minutě zvýšil Zielinski, který využil Jorginhovy kolmice za obranu. O pět minut později upravil na rozdíl tří branek Hamšík. Slovenský záložník poslal placírkou nechytatelnou střelu do levého horního rohu Siriguovy brány a svým 115. gólem ve všech soutěžích v dresu Neapole vyrovnal klubový rekord legendárního Argentince Diega Maradony.

Turín už dokázal pouze snížit zásluhou Belottiho. V Serii A prohrál po šesti zápasech a propadl se na desáté místo tabulky.

Marek Hamšík v dresu Neapole
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

AS Řím se proti Cagliari první poločas trápilo. První velkou šanci si vypracovalo až těsně po přestávce. Džeko byl faulován v pokutovém území, a přestože byl nejdřív potrestán žlutou kartou za simulování, rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu svůj verdikt opravil. Brankář Cragno však Perottiho vychytal.

Domácí se i přes územní převahu ve druhém poločase dlouho nemohli prosadit, ale nakonec se branky dočkali ve čtvrté minutě nastavení. Cragno vyboxoval centr ze standardní situace nešťastně do těla Fazia, od kterého míč doputoval až do sítě.

Fotbalisté AC Milán po třech zápasech a poprvé pod vedením trenéra Gennara Gattusa v italské lize prohráli. Na hřišti sestupem ohroženého Hellasu Verona padli 0:3. Nováček soutěže je v tabulce osmnáctý.

Milánští nenaplňují předsezonní očekávání, jsou na sedmém místě tabulky a na příčky zajišťující účast v Lize mistrů ztrácejí už 14 bodů. Ve Veroně inkasovali poprvé ve 24. minutě, když po Romulově rohovém kopu hlavou zakončil Caracciolo.

Definitivně pak o výhře domácích rozhodli v druhém poločase Kean a Bessa. V závěru navíc rozhodčí Orsato po zhlédnutí videozáznamu vyloučil nejlepšího milánského střelce Susa za zákrok na Verdeho.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:

Inter Milán - Udine 1:3 (16. Icardi - 14. Lasagna, 61. De Paul z pen., 77. Barák), FC Turín - Neapol 1:3 (64. Belotti - 4. Koulibaly, 25. Zielinski, 30. Hamšík), AS Řím - Cagliari 1:0 (90.+4 Fazio), Hellas Verona - AC Milán 3:0 (24. Caracciolo, 55. Kean, 77. Bessa), Boloňa - Juventus Turín 0:3 (27. Pjanič, 36. Mandžukič, 64. Matuidi), Crotone - Chievo 1:0 (33. Budimir), Fiorentina - FC Janov 0:0, Sampdoria Janov - Sassuolo 0:1 (90. Matri), Benevento - Spal Ferrara 1:2 (59. vlastní Cremonesi - 64. a 73. Floccari), Bergamo - Lazio Řím 3:3 (22. a 50. z pen. Iličič, 19. Caldara - 27. a 35. Milinkovič-Savič, 79. Alberto).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články