Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Velký návrat. Ščasný by měl na Spartě vykonávat post sportovního ředitele

Před rokem se po neuspokojivých výkonech rozešli, brzy by se však spojení Zdeňka Ščasného a Sparty mohlo opakovat. Tentokrát nebude tým z Letné vést jako trenér, nýbrž by podle informací serveru iSport.cz měl nastoupit jako nový sportovní ředitel. Ščasný, jenž se momentálně zotavuje po operaci kyčle, se k údajnému jednání se Spartou nevyjádřil.

Pozice sportovního ředitele ve Spartě byla od léta volná poté, co Tomáš Požár zamířil do oddělení skautingu. Právě on spolu s Davidem Holoubkem vedli Pražany po Ščasného odvolání. Následně na Letnou zamířil Petr Rada a po něm se týmu v létě ujal současný kouč Andrea Stramaccioni.

Italský kouč přivedl do Sparty 11 posil včetně Jonathana Biabianyho z Interu Milán nebo Tala Ben Chaima, ze kterého udělal nejdražšího hráče české ligy. Ani jeden se však neprosadil a po podzimní části týmu patří až pátá příčka se ztrátou 18 bodů na vedoucí Plzeň. Od čtvrtého Liberce, který drží poslední pohárovou příčku, dělí Spartu dva body.

Šedesátiletý Ščasný kromě Sparty vedl Teplice, Žižkov nebo Mladou Boleslav. Za sebou má také angažmá v OFI Kréta, Panathinaikosu a Debrecínu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články