Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Real senzaci nepřipustil. Duel s Al Džazírou otočil a ve finále bude bojovat o obhajobu

Šance fotbalistů Realu Madrid na to, že jako první celek v historii obhájí titul na mistrovství světa klubů, trvá. Šampion Ligy mistrů sice v semifinále s Al Džazírou ze Spojených arabských emirátů prohrával, ale duel ještě dokázal otočit na 2:1 a ve finálovém zápase vyzve brazilské Grémio. Vítěznou branku zaznamenal v jednaosmdesáté minutě pár sekund po příchodu na hřiště Gareth Bale.

Gareth Bale (vlevo) se raduje s Lucasem Vásquezem z gólu Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Úřadující vítěz Ligy mistrů s většinou opor v sestavě měl od začátku drtivou převahu, ale domácí několikrát zachránil gólman Ali Chásif i branková konstrukce. Sudí navíc v prvním poločase Realu neuznal dva góly - Benzemův po útočném faulu Ronalda a Casemirův kvůli ofsajdu po konzultaci s videorozhodčím.

Hráči Al Džazíry z ojedinělé útočné akce ve 41. minutě otevřeli skóre. Búsúfa využil zaváhání obrany, posunul míč na Romarinha a ten umístěnou střelou překonal Navase.

Madridské mužstvo začalo druhý poločas lépe a v 53. minutě vyrovnal Ronaldo po Modričově přihrávce. Smůlu v zakončení potom měl Benzema, který dvakrát během tří minut trefil tyčku. Až v 81. minutě dokonal obrat střídající Bale těsně po svém příchodu na hřiště. Branku velšskému útočníkovi připravil další náhradník Vázquez.

Je nám líto, video expirovalo.
Góly v utkání Al Džazíra - Real Madrid

Al Džazíra - Real Madrid 1:2 (1:0)

Branky: 41. Romarinho - 53. Ronaldo, 81. Bale.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články