Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Týmy z Manchesteru braly výhru, Arsenal ani Liverpool gól ve svých duelech nedaly

Dominance týmů z Manchesteru nad anglickou ligou pokračuje. Vedoucí City si zastříleli na půdě Swansea a po triumfu 4:0 si drží jedenáctibodový náskok před United. Red Devils doma zdolali Bournemouth. Tři body brala i Chelsea po výhře v Huddersfieldu 3:1. Na čtvrté místo poskočil Tottenham díky vítězství 2:0 nad Brightonem a ztrátě Liverpoolu, který remizoval s West Bromwichem pouze 0:0. Stejný výsledek uhrál i Arsenal na půdě West Hamu.

Radost fotbalistů Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Manchester City ve Walesu nakročil k 15. ligové výhře za sebou už v prvním poločase, kdy se prosadili David Silva a Kevin De Bruyne. Po změně stran skóroval opět Španěl Silva a debakl Swansea na konci ještě zvýraznil Sergio Agüero.

United po minulé domácí porážce s rivalem City zabrali, i když ani proti Bournemouthu na Old Trafford nepodali úplně přesvědčivý výkon. O těsné výhře "Rudých ďáblů" rozhodl ve 25. minutě útočník Romelu Lukaku.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal pouze remizoval s West Hamem

Hráči Arsenalu měli sice mnohem více střeleckých příležitostí než West Ham, ale brankáře Adriana nedokázali překonat. Čecha zase těsně před koncem zachránilo břevno. "Kanonýři" po třetím kole za sebou bez výhry klesli na sedmé místo.

Liverpool doma proti West Bromwichi uhrál také jen bezbrankový výsledek a spadl na pátou příčku za Tottenham. Ten naopak potvrdil roli favorita a nováčka Brighton porazil doma 2:0 brankami Sergeho Auriera a Son Hung-mina. Ani na lavičce hostů nebyli Češi Jiří Skalák a Aleš Matějů.

Zlepšující se Leicester si ze Southamptonu odvezl přesvědčivou výhru 4:1, naplno bodoval počtvrté za sebou a je osmý. Everton díky gólu Waynea Rooneyho zvítězil na hřišti nováčka Newcastlu 1:0.

V dresu Chelsea se proti nováčkovi soutěže střelecky prosadili v prvním poločase Bakayoko s Willianem a brzy po změně stran Pedro, domácí snížili až v nastavení.

Huddersfield po dobrém vstupu do sezony nyní tápe a prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů. Mistrovská Chelsea a Manchester United ztrácejí 11 bodů na suverénní Manchester City, který se ve středu představí ve Swansea.

Anglická fotbalová liga - 17. kolo:

Burnley - Stoke 1:0 (89. Barnes), Crystal Palace - Watford 2:1 (89. Sako, 90.+2 McArthur - 3. Janmaat), Huddersfield - Chelsea 1:3 (90.+2 Depoitre - 23. Bakayoko, 43. Willian, 50. Pedro), Newcastle - Everton 0:1 (27. Rooney), Southampton - Leicester 1:4 (61. Jošida - 32. a 69. Okazaki, 11. Mahriz, 38. King), Swansea - Manchester City 0:4 (27. a 52. D. Silva, 34. De Bruyne, 85. Agüero), Liverpool - West Bromwich 0:0, Manchester United - Bournemouth 1:0 (25. Lukaku), Tottenham - Brighton 2:0 (40. Aurier, 87. Son Hung-min), West Ham United - Arsenal 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články