Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vaclík o losu, který Basileji přidělil Manchester City: Zklamání? Určitě ne

Nejtěžší soupeř a největší favorit na celkový triumf v Lize mistrů, tak vidí český gólman Tomáš Vaclík soupeře, kterého jeho týmu určil osmifinálový los. Manchester City je rozjetý, vede Premier League o jedenáct bodů a podle osmadvacetiletého českého reprezentanta budou únorové zápasy s lídrem anglické ligy jiné než ty, které s Basilejí sehráli v základní skupině s Manchesterem United.

Tomáš Vaclík
zdroj: Reuters/Andrew Boyers

Vaclík sice na Old Trafford dostal od United tři góly (0:3), ale v odvetě slavný anglický celek v Basileji porazili 1:0. "Je to paradox v tom, že jedeme do stejného města. Los je hodně těžký, dostali jsme nejtěžšího soupeře z možností, které jsme při losu měli. Ale zklamaní určitě nejsme," řekl Vaclík.  

Tým španělského kouče Pepa Guardioly v neděli porazil právě United v derby 2:1. "Nevím, jestli jsou o třídu či dvě lepší než United nebo jsou na tom stejně, protože nikdy jsem neměl možnost s nimi hrát. Ale i pojetí fotbalu obou týmů a manažerů je odlišné," upozornil Vaclík.

"Všichni víme, s kým budeme mít tu čest. Připravíme se na to a uvidíme, co z těch zápasů dokážeme vytřískat," dodal český gólman. Premier League sleduje pravidelně a budoucího soupeře zná. "Jsou dominantní na míči, soupeřům ho moc nepůjčují, dávají spoustu branek a málo jich dostávají," vyjmenoval své poznatky o týmu, který mívá míč pod kontrolou 60–70 procent času utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaclík bude čelit Agüerovi a spol., Real se utká s PSG

Zvědavý je na brazilského gólmana Edersona. "Je to jeden z nejdražších brankářů na světě, šel tam v létě z Benfiky. Podle mě udělal velký progres pod Guardiolou, zapadá mu tam v rozehrávce a stylu hry," konstatoval Vaclík. "I ostaní hráči jsou extratřída a je těžké vybírat jednoho, na kterém by to vyloženě stálo. Mají to rozdělené komplexně, i co se týká gólů," řekl český reprezentant.  

Ve skupině Ligy mistrů v konkurenci Manchesteru United, CSKA Moskva a Benfiky Lisabon vychytal čtyřikrát nulu a další by rád přidal i v osmifinále. "Bylo by to příjemné. Uvidíme, jak to dopadne," usmál se Vaclík. "Zvládli jsme ve skupině udělat z šesti zápasů čtyři čistá konta a lepší snad byly jenom Paris St. Germain a Barcelona. Ale tohle bude něco úplně jiného," konstatoval brankář.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články