Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Real srazil Sevillu pěti góly už do poločasu, Barcelona uspěla ve Villarrealu

Očekávaný zápas sousedů v tabulce španělské ligy skončil debaklem Sevilly. Real nedal soupeři šanci a už v poločase vedl 5:0. Tak nakonec také zápas skončil a "Bílý balet" odskočil svému soupeři na rozdíl tří bodů. Barcelona zvítězila ve Villarrealu 2:0 a v čele tabulky má dál pětibodový náskok před Valencií. Kromě Barcelony zůstává bez porážky i Atlético Madrid, které na hřišti Betisu Sevilla zvítězilo 1:0. Výborně začal v Alavésu trenér Abelardo, když s týmem vyhrál i druhý zápas po nástupu do funkce.

Cristiano Ronaldo se raduje po jednom ze dvou gólů, které dal Seville
zdroj: ČTK/EFE autor: Rodrigo Jimenez

Real poslal do vedení už ve 3. minutě stoper Nacho. Následně dvěma góly zvýšil Cristiano Ronaldo. Nejprve si naběhl na Modričův pas, krátce nato se štěstím proměnil pokutový kop. Čerstvý držitel už pátého Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa tak překonal hranici 50 vstřelených gólů v tomto roce, což se mu povedlo už posedmé za sebou. Rozjetý Real ještě do poločasu přidal další dvě trefy zásluhou Kroose a pravého beka Hakimiho a nedal Seville sebemenší šanci. Ve druhé půli už mohl šetřit síly.

Valencie potřebovala odskočit Realu i Atlétiku a v utkání s Celtou Vigo ji desátým gólem v sezoně  poslal do vedení Zaza. Jenže za hosty v úvodu druhé půle vyrovnal Aspas. Deset minut před koncem nechtěně pomohl Valencii Pablo Hernández, který fauloval ve vápně střídajícího Gila, a Dani Parejo z penalty rozhodl o těsné výhře domácích.

Barcelona mohla jít ve Villarrealu do vedení už v šesté minutě, Piqué ale po Messiho centru trefil břevno. Na druhé straně Soriana vychytal Ter Stegen.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona porazila Villarreal 2:0

Důležitý okamžik se stal po hodině hry, kdy Raba ostrým skluzem zajel do Busquetse a rozhodčí Bengoetxea neváhal s udělením červené karty. Katalánský klub následně zvýšil tlak, Suárez nejprve trefil tyč, v 72. minutě už ale otevřel skóre po narážečce s Álcacerem.

Definitivně rozhodl o chvíli později Messi, kterému k brance výrazně dopomohli špatnou rozehrávkou domácí obránci. Villarreal prohrál třetí utkání po sobě a utíká mu čelo tabulky. "Žlutá ponorka" je na šestém místě a na pátou Sevillu ztrácí sedm bodů.

Dosud neporažené Atlétiko Madrid zvítězilo v Seville nad Betisem a posunulo se na třetí místo před Real. Zápas rozhodl Saúl Ňíguez - ve 29. minutě proskákal centr z pravé strany přes pokutové území až ke vzdálenější tyči a Saúl ve skluzu skóroval. Po hodině hry mohl vyrovnat Tello, jeho ránu ale gólman Oblak vyrazil.

Atlético si tak poradilo i bez zraněného nejlepšího střelce Griezmanna. Atlético vyhrálo potřetí za sebou, venku udrželo čisté konto v posledních pěti utkáních. Naopak Betis na vítězství čeká už šest zápasů.

Bývalý španělský reprezentant Abelardo prožívá vynikající začátek angažmá v Alavésu. Během pěti dnů dokázal zdvojnásobit počet bodů, které tým v soutěži získal. V předehrávce 15. kola španělské ligy doma porazil Las Palmas 2:0 a opustili předposlední místo v tabulce, na které odsunuli právě svého soupeře z Kanárských ostrovů.

Pod taktovkou Argentince Luise Zubeldíi a Itala Gianniho De Biasiho, kteří Alavés vedli v této sezoně před ním, potřebovalo Deportivo na zisk šesti bodů 13 zápasů.

Skóre utkání proti Las Palmas otevřel v 23. minutě z dorážky Ibai, po přestávce zvýšil na 2:0 Munir. Alavés tak navázal na pondělní vítězství 3:2 v Gironě.

Málaga překvapivě zvítězila 2:0 v San Sebastianu a připsala si první body z venkovního utkání. V tabulce se posunula na předposlední místo o bod před Las Palmas.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Alavés - Las Palmas 2:0 (23. Ibai, 55. Munir), Getafe - Eibar 0:0, Real Madrid - FC Sevilla 5:0 (23. a 32. z pen. Ronaldo, 3. Nacho, 38. Kroos, 42. Hakimi), La Coruňa - Leganés 1:0 (24. Adrian), Valencie - Vigo 2:1 (28. Zaza, 81. Parejo z pen. - 46. Aspas), San Sebastian - Málaga 0:2 (23. Bastón z pen., 58. Castro), Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:1 (29. Saúl), Levante - Bilbao 1:2 (73. vlastní Laporte - 5. Aduriz z pen., 79. vlastní Postigo), Espaňol Barcelona - Girona 0:1 (45. Timor).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články