Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Vaclíka těší postup i čtyři vychytané nuly a Barcelonu chce až ve čtvrtfinále

Potřetí prošla Basilej ze základní skupiny Ligy mistrů do osmifinále mezi klubovou elitu starého kontinentu a podruhé u toho byl brankář Tomáš Vaclík. Podle něj si se spoluhráči naplno uvědomí až později, jak velký úspěch se týmu povedl, když v konkurenci Manchesteru United, Benficy Lisabon a CSKA Moskva získali 12 bodů.

Tomáš Vaclík
zdroj: isifa/mafra autor: Michal Šula

"Já myslím, že nám to teprve dojde. Sezona totiž ještě nekončí. Zbývají dvě kola ve švýcarské lize, která musíme zvládnout, a teprve pak nám dojde, co jsme dokázali v Lize mistrů," řekl Vaclík v rozhovoru pro agenturu Nehoda Sport, která ho zastupuje. "V takové konkurenci udělat dvanáct bodů a se čtyřmi nulami vzadu, to je velký," dodal.  

V roce 2014 prošla Basilej do osmifinále, když za sebou nechala ve skupině Liverpool a Razgrad. "Myslím, že dojmy jsou podobné jako tehdy. Jediný rozdíl, a velký, je v tom, že tenkrát jsme postupovali se sedmi body a teď s dvanácti. S tím rozhodně nikdo nepočítal. Je to velký úspěch," uvedl český reprezentační gólman.  

Sám na tom měl velký podíl, když vychytal čtyři čistá konta. "Je to super. Nejen pro mě, ale pro nás všechny. Je paradox, že ve švýcarské lize jsme v sedmnácti zápasech udělali pět nul a v Lize mistrů máme ze šesti zápasů čtyři," připomněl brankář, kterému v defenzivě pomáhá na postu stopera i krajan a spoluhráč z národního týmu Marek Suchý.  

Rozdíl vidí ale i ve stylu hry. "Protože v Lize mistrů hrajeme ze zabezpečeného bloku. A když to vezmu zpětně, za předchozí tři sezony v Lize mistrů jsem ve skupině vychytal vždycky jen jednu nulu, takže teď jsem to přeskočil o hodně. Ale je to i zásluha kluků, kteří nepustili soupeře do střel," ocenil Vaclík spoluhráče.  

Nulu udržel i v závěrečném utkání ve skupině s Benficou, ve kterém Basilej potřebovala k postupu výhru. Zároveň na dálku sledovala vývoj zápasu mezi Manchesterem United a CSKA Moskva.  

"Ze hřiště chodím poslední, a tak jsem viděl, jak v poločase na tabuli skočilo, že CSKA vede. Myslím, že jsem byl z kluků jediný, kdo to věděl. Začali se ptát, tak jsem jim to řekl. Šlo hlavně o to se koncentrovat na vlastní zápas a zvládnout ho. Každý měl v hlavě, že výhra nás posune dál. Bránili jsme výsledek, bylo to složité. Pak jsme dali na 2:0 a v ten samý čas skočilo na tabuli, že United vyrovnali. Všem se nám hned trošku ulevilo," popsal Vaclík situaci při úterním utkání.  

Nyní už se může těšit na únorové osmifinále, soupeře jim určí pondělní los. Jasno má zatím spíš v tom, komu se chce vyhnout, než koho by si vyloženě přál. "Vím, koho nechci. Vyhnout bych se chtěl Manchesteru City, Paris St. Germain a Barceloně," přiznal.  

"Proti nim by to bylo obrovsky těžké. Nechci říct, že ten zbytek je hratelný, ale nebylo by to takové jako proti těmhle třem. Jsou tam možnosti na nějaké vyrovnané zápasy. Byl by sice super zážitek zahrát si na Barceloně, ale radši bych si ho nechal na příště," dodal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články