Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona i kvůli chybě rozhodčích ve Valencii jen remizovala, Real přetlačil Málagu

Brankáři Valencie Netovi v té chvíli pořádně zatrnulo. Messiho střela mu vypadla z náruče a snesla se až za brankovou čáru. Jenže Neto vyškrábl balon z brány ven, a protože ve Španělsku ještě funkce brankového rozhodčího, videorozhodčího, ani kamerový systém zavedeny nejsou, a sudí gól nepostřehli, branka neplatila. Valencie i díky tomu remizovala s Barcelonou 1:1. Naopak vyhrál Real Madrid, byť jen těsně 3:2 doma nad Málagou.

Messi a Iniesta domlouvají asistentovi rozhodčího
zdroj: Reuters autor: HEINO KALIS

Fanoušci na stadionu Mestalla před zápasem potleskem uctili památku bývalého klubového prezidenta Jaime Ortího, který v pátek zemřel. S Valencií prožil v letech 2001 až 2004 úspěšné období. Tým tehdy dvakrát opanoval domácí soutěž a triumfoval též v Poháru UEFA a evropském Superpoháru.

Barcelona byla ve Valencii aktivnější a v 31. minutě Messi střelou zpoza vápna překonal gólmana Neta, podle rozhodčího ale míč nebyl celým objemem za brankovou čárou a poločas skončil bez branek. Brazilský gólman si totiž poradil i s další Messiho šancí nebo Suárezovou střelou z úhlu.

První větší příležitost druhého poločasu si vypracoval domácí forvard Zaza, barcelonskou branku ale minul. Po hodině hry už se Valencie radovala, když po rychlé akci nacentroval po zemi Gayá na Rodriga a ten se zblízka trefil. V 82. minutě si ale na Messiho povedený centr za obranu naběhl Alba a z voleje překonal Neta.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

"Bílý balet" se ujal vedení nad Málagou v deváté minutě. Ronaldo z úhlu hlavičkoval do tyče a odražený míč doklepl do prázdné brány francouzský útočník Benzema. Ten tak přerušil svůj nejdelší gólový půst v dresu Realu, na branku čekal sedm ligových utkání.  

V 18. minutě vyrovnal Rolán, který si v pokutovém území Realu zpracoval míč a pohotově zakončil. Tři minuty nato už měl ale Real náskok zpět, hlavou se trefil Casemiro. Po necelé hodině hry podruhé vyrovnal Castro. Jeho dalekonosná střela znamenala pro královský klub první inkasovaný gól zpoza vápna v tomto ročníku La Ligy.  

Čtvrt hodiny před koncem dostal domácí celek příležitost zahrávat pokutový kop. Penalty se ujal Ronaldo, jehož střelu sice Jimenéz vyrazil, ale slavný Portugalec doběhl k vyraženému míči a napodruhé už nedal brankáři šanci. Ronaldo kopal proti Maláze už sedm penalt, z nichž čtyři neproměnil.

Villarreal začal dobře a velkou zásluhu na tom měl útočník Bacca, jenž v letech 2013 až 2015 působil právě v Seville. Nejprve rozjel akci, po které v 19. minutě vstřelil úvodní gól Bakambu, a krátce po změně stran sám skóroval.

Sevilla ale dvěma zásahy Lengleta a Vázqueze během minuty vyrovnala. Rozhodující moment přišel v 78. minutě, kdy Ruíz fauloval v pokutovém území, obdržel druhou žlutou kartu a penaltu střelou doprostřed proměnil Banega.

Levante prohrávalo od páté minuty, když si vlastní branku vstřelil stoper Rober. Vedení Atlética navýšil Gameiro, který dorazil míč do prázdné brány po Correově individuální akci. Po změně stran Atlético přidalo další góly. Opět skóroval Gameiro a dvakrát i jeho kolega z útoku Griezmann, jenž tak ukončil šestizápasové čekání na ligový gól. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho neprohráli ve španělské lize na cizích hřištích už 19 zápasů za sebou, což je nový klubový rekord.

Las Palmas po osmi prohraných zápasech bodovalo, na hřišti San Sebastianu remizovalo 1:1 a posunulo se na předposlední místo před Alavés. 

Španělská liga - 13. kolo:

Alavés - Eibar 1:2 (90.+1 Burgui - 33. Jordan, 69. Charles), Real Madrid - Málaga 3:2 (9. Benzema, 21. Casemiro, 76. Ronaldo - 18. Rolán, 58. Castro), Levante - Atlético Madrid 0:5 (29. a 59. Gameiro, 65. a 68. Griezmann, 5. vlastní Rober), Betis Sevilla - Girona 2:2 (85. Guardado, 90.+5 Tello - 45.+1 a 90.+4 Portu), Vigo - Leganés 1:0 (27. Aspas z pen.), La Coruňa - Bilbao 2:2 (35. Adrián, 76. Schär - 16. Susaeta, 60. Williams), San Sebastian - Las Palmas 2:2 (31. Willian José, 62. Januzaj - 21. Tana, 67. Viera), Villarreal - FC Sevilla 2:3 (19. Bakambu, 53. Bacca - 56. Lenglet, 57. Vázquez, 78. Banega z pen.), Espaňol Barcelona - Getafe 1:0 (55. Gerard).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články