Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Škoda dvěma góly srazil Jihlavu a přiblížil Brnu klidnější zimu

Podruhé za sebou rozhodl Michal Škoda ve fotbalové lize o vítězství Brna. Útočník Zbrojovky před týdnem vstřelil jediný gól utkání s Teplicemi, nyní dvěma brankami do sítě Jihlavy zajistil Brňanům důležitou výhru v záchranářském duelu a přiblížil Zbrojovce klidnější přezimování v nejvyšší soutěži. Brno má nyní na Vysočinu čtyřbodový náskok, od sestupových příček ho dělí ještě o bod víc.

Michal Škoda v utkání s Jihlavou
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V přímém souboji o záchranu bylo aktivnější Brno, ale dlouho se hra odbývala jen mezi vápny. Na první šanci se čekalo až do 20. minuty, kdy po sérii rohových kopů pálil z hranice malého vápna po přetaženém centru Keresteš, ale brankář Melichárek jeho střelu dokázal vyrazit. Na dlouho šlo o jedinou vážnější příležitost domácího celku.

Zbrojovka v první půlhodině potvrzovala, že má s pouhými devíti brankami nejhorší útok v lize. Navíc na hřišti soupeře v předchozích 14 zápasech nezískala ještě ani bod. Až na konci 30 minuty po spolupráci Lutonského s Vraštilem se prosadil Michal Škoda.

"Naše hra byla založená na tom, že budeme chodit do brejků. V prvním poločase jsme jasně Jihlavu přehrávali," řekl Škoda. "Měli jsme nějaké náznaky, ale gól přišel po fantastické akci, kdy přišel krásný centr a já jsem to v podstatě dával do prázdné brány," dodal.

Jihlava propadala především ve středu pole a záloha Brna trávníku dominovala. A i díky tomu šli hosté necelé tři minuty před přestávkou do dvoubrankového vedení. Zikl si obhodil Krejčího, jeho střelu ještě Hanuš dokázal vyrazit, ale jen k dobíhajícímu Škodovi, který v pohodě dorazil míč do prázdné brány.

V probíhající sezoně se tak postaral o pátou branku z 11 brněnských gólů v lize. "Druhý gól byl poté, co Zikl výborně obešel hráče, gólman odrazil míč ke mně a já už jsem to zase dával do prázdné," přidal Škoda. "Za dnešní vítězství jsme nesmírně rádi. A to, že jsem dal dva góly, o to jsem šťastnější," prohlásil.

Do druhého poločasu trenér Jihlavy Kopecký stáhl  Fulneka s Novotným, které nahradili Zoubele a Urblík. Domácí vstoupili do druhého dějství aktivně a Melichárek musel zasahovat po střele Závišky. Ještě víc práce mu udělala rána Ikauniekse, kterou vyrazil nad břevno.

Brno si však první výhru venku pohlídalo a v neúplné tabulce odskočilo pásmu sestupu na rozdíl pěti bodů. Jihlava se naopak dostala do problémů, a pokud poslední Ostrava i předposlední Slovácko zvítězí, propadne se na poslední příčku.

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 0:2 (0:2)

Branka: 30. a 43. Škoda. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Horák. ŽK: Keresteš, Nový, Tlustý (všichni Jihlava). Diváci: 2455.

Jihlava: Hanuš - Fulnek (46. Urblík), Tlustý, J. Krejčí, Keresteš - Nový - Záviška (68. Klíma), Dvořák, Vaculík, Novotný (46. Zoubele) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Brno: Melichárek - Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Sedlák - Přichystal, Kratochvíl, Škoda (81. L. Krejčí), Lutonský (90. Fortes) - Zikl (84. Janošek). Trenér: Pivarník.

Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Soupeř nás předčil agresivitou a důrazem, dokázal také nahoře udržet balóny. Soupeři jsme svým nedůrazem umožnili zakládání útoků a laxností i lajdáckostí jsme mu dovolili dát dva góly. Soupeř měl agresivitu a důraz lepší i v druhé půli. I když jsme se snažili, tak šanci jsme si nevytvořili. S bodovým ziskem po 15 kolech nejsme spokojení, máme bodů málo a tyhle body nám budou chybět. Pořád je ale o co hrát. Nesmíme dávat hlavu dolů a musíme se dívat na další utkání. S Brnem jsme od začátku zápasu byli připraveni na to, že budeme od začátku napadat soupeře, že budeme agresivní, ale bohužel, bylo to naopak. Teď je potřeba si to zanalyzovat a vyhodnotit, abychom příští utkání byli lepší."

Roman Pivarník (trenér Brna): "Vrátil jsem se do známého prostředí, kde se mi jako trenérovi vždy dařilo a daří se mi tu i s mužstvy, které trénuji a přijíždím s nimi jako soupeř. Dnešní zápas byl pro nás nesmírně důležitý, dokázali jsme to poprvé venku výsledkově zvládnout. Podali jsme velmi dobrý taktický i herní výkon. Zápas jsme odběhali a i srdíčkem jsme ho odbojovali. Jsem spokojený a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články