Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šilhavý: Potřebujeme vyhrát, aby se s Astanou ještě o něco hrálo

Cesta za postupem do jarní části Evropské ligy vede pro fotbalisty Slavie přes čtvrteční vítězství nad Maccabi Tel Aviv. Pokud nechtějí Pražané spoléhat na pomoc Villarrealu v utkání v Astaně, musí na náhradním hřišti v Netanje získat tři body. Slavia ale v evropských pohárech mimo vlastní stadion nezvítězila už 20 zápasů. Utkání můžete sledovat ve čtvrtek od 21:05 v textovém on-line přenosu na webu csport.cz.

Slavia Praha - Maccabi Tel Aviv
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

S týmem do Izraele neodcestovali čerstvě zranění Jan Sýkora a Ruslan Rotaň ani karetně potrestaný Jan Bořil. Naopak nastoupit by měl Simon Deli, který vynechal sobotní zápas s Duklou. "V sestavě mám ještě nějaká dilemata, uvidíme po večerním tréninku," řekl slávistický kouč Jaroslav Šilhavý.

"Matematika v tabulce nám velí minimálně držet krok s Astanou, aby se v posledním zápase ještě o něco hrálo. Chceme zítra vyhrát, věřím, že se nám to podaří a že v tom posledním zápase s Astanou se bude rozhodovat, kdo postoupí," uvedl Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia odletěla do Izraele i s Delim, chybí zranění Sýkora s Rotaněm

Slavia má po čtyřech z šesti kol pět bodů a ztrácí dva na druhou Astanu a tři na vedoucí Villarreal. Maccabi je s jedním bodem a bez vstřeleného gólu poslední bez šance na postup.

"Hráči Maccabi jsou běhaví, živí, chtějí útočit. Teď nad sebou nemají bič, že musí, jsou už ze hry. Platit by na ně měl poctivý a organizovaný výkon jako doma a aktivita dopředu. Nehráli od 7. listopadu, kdy hráli přátelský zápas, ale nemyslím, že to utkání ovlivní," řekl Šilhavý.

"V posledních dvou zápasech jsme byli produktivní, tak věřím, že i zítra budeme schopni dát nějakou branku a pokusit se o výhru," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články