Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boj o místa v osmifinále. V přímém duelu si to rozdá Liverpool a Sevilla, šanci má i Real

Osmifinále Ligy mistrů může poznat dalších šest jistých účastníků. Postup do vyřazovací části si ve svých skupinách mohou zajistit Real Madrid, Sevilla, Liverpool, Šachtar Doněck, Besiktas Istanbul a Porto. Už dříve si místo v jarních vyřazovacích bojích zajistily Bayern Mnichov, Paris St. Germain, Manchester City a Tottenham. Přímý přenos utkání Sevilla – Liverpool včetně předzápasového studia sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Alberto Moreno (vlevo) a Dejan Lovren z Liverpoolu se snaží zastavit Wissama Ben Yeddera ze Sevilly
zdroj: ČTK/PA/ autor: David Davies

Real se ve skupině H představí na hřišti APOEL Nikósie a postup by pro něj měl být pouhou formalitou. Jistotu dá Bílému baletu vítězství, ale pokud ve druhém utkání Dortmund ztratí body s Tottenhamem, bude hostům stačit remíza. Šanci na osmifinále má i kyperský celek, ale musí zvítězit.

APOEL by však musel překročit vlastní stín, protože ze 17 utkání se španělskými soupeři vyhrál jediné. Real je naopak na rozdíl od domácí soutěže v Lize mistrů ve formě a Cristiano Ronaldo je navíc s šesti góly jejím nejlepším střelcem. Hostům však bude chybět zraněný kapitán Sergio Ramos.

Ve skupině F má jisté osmifinále Manchester City, naopak přímý souboj o postup čeká Neapol s Šachtarem Doněck. V lepší pozici je ukrajinský celek, který vyhrál první zápas 2:1, a pokud by udržel lepší vzájemnou bilanci, může mu stačit k postupu i prohra. Jistotu mu dá jakýkoli bodový zisk.

"Víme, že nám nezbývá nic jiného než vyhrát. S tím půjdeme na hřiště a uděláme pro to všechno," řekl kapitán Marek Hamšík. Slovenský záložník dal dosud za Neapol 114 branek a jediný gól ho dělí od vyrovnání klubového rekordu slavného Diega Maradony.

"Na rekord samozřejmě myslím, ale víc mě zajímá tým a jeho výsledky," přidal Hamšík, který na rekordní trefu čeká od začátku října osm zápasů. "Góly přijdou, vždycky jsem nějaké dával. Tohle mě neznervózňuje. Navíc mám v hlavě jenom zisk titulu v Serii A," dodal.

Mnohem vyrovnanější je situace ve skupině E, kde mají šanci na postup všichni účastníci. Nejblíž je před vzájemným zápasem ve Španělsku vedoucí dvojice Liverpool  Sevilla. Domácím zajistí osmifinále výhra, anglický celek je na tom podobně, avšak pokud moskevský Spartak prohraje s Mariborem, bude mu stačit i bod.

Ve skupině G má postup na dosah Besiktas, kterému stačí v duelu s Portem remizovat. Portugalský celek naopak potřebuje vítězství a ztrátu Lipska. Německý pohárový nováček bude hrát o naději v Monaku, kde však musí vyhrát a doufat v prohru Porta. V podobné situaci je i Monako.

Lipsko v prvním kole remizovalo doma s knížecím klubem 1:1, teď však bere jedině vítězství. "Tehdy to byl náš první zápas v Lize mistrů. Tentokrát půjdeme do utkání s mnohem větší odvahou a budeme hrát na plný plyn o vítězství," prohlásil obránce Willi Orban.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články