Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zmrhal se Škodou rozebrali Duklu, Slavia vyhrála malé derby 5:0

Nejvyšší ligovou výhru v sezoně si připsala Slavia, když v malém pražském derby v rámci 14. kola první ligy přehrála doma Duklu jasně 5:0. Pod vítězství červenobílých se výrazně podepsali Milan Škoda a Jaromír Zmrhal, oba si připsali po dvou brankách a jedné asistenci. Dukla venku počtvrté za sebou neskórovala a dal čeká na první výhru ze hřiště soupeřů.

Slavící Milan Škoda ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Obhájci titulu ztrácí ze třetího místa tabulky bod na druhou Olomouc a 14 bodů na vedoucí Plzeň. Jedenáctá Dukla ani v osmém duelu této ligové sezony venku nevyhrála a dál čeká i na premiérové vítězství nad Slavií v samostatné nejvyšší soutěži.

Hosté si v Edenu vytvořili první větší šanci, když Schranz hlavičkoval nad břevno. Domácí ale už v deváté minutě otevřeli skóre. Na Zmrhalův centr si v šestnáctce naskočil Škoda a razantní hlavičkou nedal brankáři Radovi šanci.

"Sešívaní" měli územní převahu a obléhali pokutové území soupeře. Stochovu tvrdou ránu ještě vyrazil Rada, který se však ve 32. minutě podepsal pod druhý gól.

Škoda po vlastní akci vybojoval odražený míč a povedeným obloučkem zpoza šestnáctky přehodil vyběhnutého brankáře Dukly. "Tušil jsem, že asi bude venku, tak jsem ho zkusil přehodit a vyšlo to," popsal Škoda, který si v této sezoně polepšil na šest ligových zásahů.

Vršovickému týmu vyšel i vstup do druhého poločasu. Odražený míč si našel Zmrhal a v 55. minutě propálil Radu, jenž opět nemohl mít čisté svědomí. Zmrhal se radoval z prvního ligového gólu v ročníku. Gólman Dukly o chvíli později Součkův pokus dobrým zákrokem vytáhnul na roh.

Zdramatizovat derby poté mohl Tetour, ale tváří v tvář Laštůvkovi zamířil jen do náručí domácího brankáře. Naopak v 65. minutě chladnokrevní slávisté skórovali počtvrté. Škoda přistrčil míč volnému Zmrhalovi a ten už měl dostatek času zamířit k tyči.

Čtyřiadvacetiletý záložník mohl ještě zkompletovat hattrick, ale tentokrát ho Rada vychytal. V 82. minutě uzavřel skóre Souček po přesném Hušbaurově pasu. Dukla která působila hodně bezradným dojmem, utrpěla nejtvrdší ligovou porážku v této sezoně.

Slavia Praha - Dukla Praha 5:0 (2:0)

Branky: 9. a 32. Škoda, 55. a 65. Zrmhal, 82. Souček. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hájek. ŽK: Stoch - Tetour, Rada. Diváci: 10 505.

Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček - Zmrhal (78. Altintop), Hušbauer, Danny (66. Sýkora), Stoch - Škoda (71. Necid). Trenér: Šilhavý.

Dukla: Rada - Preisler, Holek (67. Bezpalec), Jiránek, Podaný - Miloševič, Mustedanagič (60. Holík), Tetour - Schranz, Holenda, Koreš (60. Djuranovič). Trenér: Hynek

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Samozřejmě jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Jak produktivita, tak celkově herní projev byl z naší strany hodně povedený. Zápas se nám povedl. Mimo to, že jsme dali pět gólů, jsme si vytvořili ještě další šance, které jsme bohužel nedotáhli. Myslím, že diváci se nenudili a konečně jsme jim zase udělali radost. Není obvyklé dát pět gólů a vyhrát 5:0. Nicméně v téhle době jsme to potřebovali jako sůl. Věřím tomu, že vítězství a výkon nás nakopnou na zbývající čtyři ostré zápasy, které nás (na podzim) čekají a že je zvládneme. Panovala tady nervozita konkrétně po plzeňském utkání. Myslím, že vítězství nad Duklou jsme to trošku napravili a nadechli do toho finiše."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "My jsme chtěli využít toho, že jsme Karvinou zvládli a chtěli se opřít o daleko větší kombinaci. Myslím, že jsme byli na Slavii připraveni. V prvním poločase jsme byli jak v defenzivě, tak v ofenzivě málo odvážní. Nevyužili jsme prostor, který tam vzniknul. Dvě obrovské chyby posadily Slavii na koně. I když to v poločase bylo 2:0, pořád se s tím dalo něco dělat, ale museli bychom to uchopit úplně jinak, než jsme do toho vstoupili druhý poločas. Za stavu 3:0, 4:0 už na hřišti byla jenom Slavia a nám se prakticky nedařilo vůbec nic. Slavia ten zápas perfektně zvládla do vítězného konce. V takovém zápase se nám musí všechno podařit stoprocentně, a to se dneska nestalo. Rozdíl mezi týmy tam byl silně vidět."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články