Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Třinec remizoval s Budějovicemi, v čele zůstala Opava po skalpu Hradce

V 15. kole druhé nejvyšší soutěže se v očekávaných duelech utkali postupoví aspiranti. Nejvíce slavila Opava, která v závěru otočila zápas proti Hradci Králové. Hlavní rivalové - Třinec a České Budějovice - se totiž ve vzájemném klání rozešli smírně. Slezané proto vedou tabulku o bod před Třincem, ale odehráli o jedno střetnutí více. Na čtvrté místo poskočila Příbram po cenném vítězství v Pardubicích.

Opavští hráči děkují fanouškům
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Opava doma dvakrát prohrávala. Hradec se prosadil poté, co Pázler dorazil vlastní neúspěšnou penaltu. Jurečka ve druhé půli srovnal, ale Vlkanova rychle vrátil hostům vedení.

Závěr však patřil domácím. Po Kayambově dravém průniku vyrovnal Smola, který chvíli poté přihrál Puškáčovi, a střídající útočník zařídil důležité vítězství. "Moc jsme ho potřebovali, abychom měli přes zimu klid," řekl šťastný střelec v České televizi.

České Budějovice se v případě vítězství mohly posunout na druhé místo a od úvodního hvizdu se tlačily za třemi body. Velkou šanci měl Čavoš, jenže trefil pouze tyč.

V 63. minutě však přece jen slavily. Do vedení je poslal konžský útočník Sukisa Mashike. Vedení hostů nicméně trvalo jen tři minuty, než se střelou z dálky prosadil Kateřiňák. Jihočechům mohl kýžený triumf zařídit Pešek, ale technickou střelu poslal jen do břevna.

"Na těžkém terénu jsme odehráli kvalitní utkání. První poločas jsme měli hru pod kontrolou, drželi jsme míč a vytvořili si gólovou příležitost, kterou Čavoš bohužel nedal," řekl budějovický kouč David Horejš. "Říkali jsme si, že rozhodne jeden gól. My jsme ho dali, ale přesto jsme nechali soupeře vyrovnat. Následně jsme neproměnili další šance. Mohli jsme si odvézt tři body, nicméně respektuji výkon domácích. Bod je zasloužený," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřiňák zajistil Třinci remízu s Českými Budějovicemi

Pardubice měly první velkou šanci, ale Ladru vychytal brankář Boháč. V 17. minutě si naopak ve vápně zpracoval míč Grajciar a tvrdou střelou pod břevno poslal Příbram do vedení.

To hosté drželi až do 84. minuty, než míč proletěl vápnem až na Mužíka, který srovnal. Jenže v nastavení rozehráli hosté rohový kop, centr do malého vápna doletěl ke Kodrovi a mladý stoper hlavou zařídil cenný skalp ambiciózního soupeře.

V souboji dvou nejhorších týmů soutěže zvítězil poslední Frýdek-Místek v Ústí nad Labem 1:0 a připsal si druhou výhru v ročníku. O jediný gól se čtyři minuty před koncem postaral z přímého kopu kapitán Literák.

Nováček FNL Olympia Praha po dobrém vstupu do sezony utrpěl už čtvrtou porážku za sebou a propadá se tabulkou. Ve Znojmě sice vedl gólem Hejného, ale domácí v úvodu druhé půle skóre otočili. Po brankách střídajícího dua Růsek - Njire vyhráli 2:1 a poskočili na šesté místo před Hradec Králové.

Varnsdorf otočil zápas na hřišti Táborska a vyhrál 2:1. Připsal si druhý triumf po sobě a třetí v sezoně, Táborsko naopak přišlo o šňůru čtyř zápasů bez porážky. Hosté šli brzy do vedení zásluhou Musiola, jenže hned za minutu srovnal hlavou Klobása. Obrat dokonal na začátku druhé půle Barac, který využil individuální akci Da Silvy. 

15. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - České Budějovice 1:1 (0:0)

Branky: 66. Kateřiňák - 63. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Berka - Kříž, Fišer. ŽK: Ižvolt, Šumbera - Řezáč. Diváci: 1577.

Pardubice - Příbram 1:2 (0:1)

Branky: 84. Mužík - 17. Grajciar, 90.+2 Kodr. Rozhodčí: Pechanec - Horák, Šimáček. ŽK: Jeřábek, Křapka, Ladra - Skácel. Diváci: 1180.

Opava - Hradec Králové 3:2 (0:1)

Branky: 65. Jurečka, 83. Smola, 86. Puškáč - 26. Pázler, 74. Vlkanova. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Hock. ŽK: Zapalač, Smola - Pajer, Žondra, Martan. Diváci: 3122.

Ústí nad Labem - Frýdek-Místek 0:1 (0:0)

Branka: 86. Literák. Rozhodčí: Dubravský - Kubec, Vlasjuk. ŽK: Jindráček - Buček, Švrček. Diváci: 508.

Táborsko - Varnsdorf 1:2 (1:1)

Branky: 6. Musiol - 7. Klobása, 50. Barac. Rozhodčí: Mikyska - Antoníček, Poživil. ŽK: Prošek, Štohanzl, Musiol - Zieris, Zbrožek, Da Silva, Klobása. Diváci: 548.

Viktoria Žižkov - Vlašim 0:1 (0:0)

Branka: 90.+1 Vyhnal. Rozhodčí: Proske - Novák, Lakomý. ŽK: Šandera, Podrazký, Čermák - Wiesner, Piško, Vyhnal. Diváci: 848.

Sokolov - Vítkovice 1:0 (0:0)

Branka: 90. Mráz. Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Vít. ŽK: Končal, O. Ševčík, Glaser - Twardzik, Matěj. Diváci: 651.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články