Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Evra dostal za kopnutí fanouška sedmiměsíční distanc a v Marseille skončil

Patrice Evra dostal za kopnutí fanouška do hlavy zákaz startu v evropských pohárech do konce této sezony a navíc přišel o angažmá v Marseille. Francouzská média spekulují, že to pro vítěze Ligy mistrů a pětinásobného mistra anglické ligy s Manchesterem United může znamenat i konec kariéry.

Patrice Evra z Marseille kope jednoho z fanoušků
zdroj: ČTK/AP/ autor: Luis Vieira

Šestatřicetiletý obránce před týdnem před zápasem Evropské ligy na hřišti Guimaraese při rozcvičce nakopl fanouška Marseille a ještě před úvodním hvizdem byl vyloučen.

UEFA ho potrestala zákazem startů ve svých soutěžích do 30. června příštího roku a pokutou 10 tisíc eur (asi 256 tisíc korun). Francouzský klub následně s hráčem po dohodě rozvázal smlouvu, která měla vypršet po sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Evra dostal za kopnutí fanouška trest od UEFA a vyhazov z klubu

Bývalý francouzský reprezentant se stal prvním hráčem historie Evropské ligy, který byl vyloučen ještě před začátkem zápasu. Evra zkratovitě zareagoval na jednání fanoušků Marseille, kteří před zápasem v Portugalsku dávali najevo nespokojenost s výsledky týmu.

Evra se s nimi začal hádat, a když se několik příznivců dostalo za jednou z branek do blízkosti hřiště, kde ostrá výměna názorů pokračovala, jednoho z nich kopl do hlavy.

Prohlášení Olympique Marseille:

"Dnešek přinesl spoustu smutku. Zaprvé pro Patrice Evru, který pochopitelně chápe všechny důsledky svého chování a který už nemůže dále hrát za Marseille. A zadruhé pro fanoušky Marseille, kteří jsou odsuzováni kvůli nezodpovědnému chování několika z nich.

Evra se dopustil nenapravitelného jednání tím, že reagoval na hanebné provokace hrstky jedinců. Ale nic z toho jej neopravňuje k takovému útoku, zvlášť tak zkušeného hráče, který by svým chováním na hřišti i mimo něj měl inspirovat mladší hráče."

Vedení Marseille Evru dočasně suspendovalo a v návaznosti na trest od UEFA s ním ukončilo smlouvu. Evra působil v Marseille od ledna, kdy uzavřel smlouvu na rok a půl.

Jeho zkrat připomněl situaci z roku 1995, kdy hvězda Manchesteru United Eric Cantona skočil do hlediště a kopem napadl fanouška. Tehdy za to devět měsíců nesměl hrát fotbal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články