Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Frýdek považoval prvně nominaci za vtip. Budoucnost ve Spartě zatím neřeší

Zazvonil mu telefon, z kterého se ozvalo, že je nominovaný do reprezentace pro přípravné duely s Islandem a Katarem. Martin Frýdek však zprávu prvotně považoval za legraci, jelikož za poslední měsíc a půl nastoupil v základu Sparty jen jednou. Pětadvacetiletý záložník si ale poté uvědomil, že o vtip nejde, a překvapivé povolání mu nakonec udělalo velkou radost.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Vůbec jsem s tím nepočítal. Nejdříve jsem si myslel, že je to legrace, ale když jsem pak slyšel pana (manažera reprezentace Jaromíra) Šeterleho v telefonu, tak jsem pochopil, že to legrace není," prohlásil Frýdek před odletem do Kataru. "Byl jsem překvapený, ale velice mě potěšila důvěra trenéra. A jsem velmi vděčný, že tu mohu být," dodal.

Pětadvacetiletý Frýdek v létě požádal o přestup ze Sparty, kde po příchodu trenéra Andrey Stramaccioniho a řady posil nedostával tolik prostoru. Nakonec zůstal, ale od derby se Slavií v polovině října často chyběl i v nominaci na utkání, odehrál jen deset minut v Teplicích a další šanci dostal až ve Zlíně, kde Sparta jen remizovala 2:2. Frýdek však svým výkonem přesvědčil Jarolíma, aby ho povolal.

"Žádný zdravotní výpadek tam nebyl. Na šanci jsem čekal měsíc a půl a doufám, že jsem se jí ujal dobře. Ale záleží na trenérovi Stramaccionim, jestli mi dá další šanci. To je na něm," řekl Frýdek. "Já doufám, že to bude lepší, že nám budou ve Spartě šlapat výsledky i hra. Ale zatím je na nás vidět, že si na hřišti nerozumíme, i když se to zlepšuje," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté odletěli do katarského Dauhá

Zatím nechtěl spekulovat, zda i v zimě bude usilovat o přestup. "Já bych to nechal na zimu, teď bych to nechtěl komentovat. Nevím, co bude za týden, natož za dva měsíce," dodal.

Do národního týmu se Frýdek vrací po více než roce. Naposledy byl v nominaci loni v říjnu na kvalifikační zápasy s Německem a Ázerbájdžánem, ale na prvním tréninku si poranil koleno a musel na operaci. Právě tento okamžik ho výrazně přibrzdil v kariéře a od té doby se mu nedaří navázat na tehdejší formu.

"Je pravda, že jsem se v reprezentaci dvakrát zranil a jednou vážně, ale to se mohlo stát i v klubu. Takže na to takhle nemyslím," dodal Frýdek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články