Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi odletěli do Kataru, těší se na teploty a prostředí budoucího šampionátu

Opustili sychravou Prahu a vydali se vstříc třicítkám v Dauhá. Čeští fotbalisté dopoledne odletěli do Kataru, kde je od středy do soboty čeká přípravný turnaj a na něm zápasy s Islandem a domácím výběrem. Hráči už se nemohli vlídnějšího počasí dočkat a těší se, až zkontrolují prostředí pro mistrovství světa 2022.

Karel Jarolím na tréninku fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Čekají nás dva těžké zápasy a oba je budeme chtít zvládnout. Budeme chtít odehrát ty zápasy dobře, abychom se třeba nějak nastartovali do té další fáze. I když další reprezentační sraz je až asi za čtyři nebo pět měsíců," řekl před odletem brankář Tomáš Vaclík, který s reprezentací před měsícem uzavřel neúspěšnou kvalifikaci o postup na mistrovství světa v příštím roce.

K českému týmu už se připojili i poslední dva dodatečně povolaní hráči, nováček Vladimír Coufal a olomoucký Šimon Falta, kteří v pondělí večer po srazu mužstva v Praze nahradili zraněné Radima Řezníka s Jaromírem Zmrhalem.

"Uvidíme, jestli se dostanu na hřiště proti Islandu nebo v dalším zápase nebo třeba vůbec. Jsem rád, že tady můžu být a okusit atmosféru národního týmu. A jestli je Island v plné síle nebo ne, to je jedno. My jsme tady, abychom podali stoprocentní výkon, a určitě budeme chtít vyhrát oba zápasy," uvedl Coufal.

Je nám líto, video expirovalo.
Simič se rozhodl reprezentovat Česko, ještě v pondělí odmítl Bosnu

Zatímco v Čechách je nevlídné podzimní počasí, v Dauhá panují teploty okolo třiceti stupňů. "Už je chladno, takže bude fajn si na těch pět dní zajet do tepla. Všichni máme nějaké zkušenosti s tím hrát ve velkém vedru, takže v tom nebude problém a budeme připraveni na zápasy," uvedl Vaclík.

Češi jsou zvědaví, jak se bohatý emirát z Perského zálivu připravuje na světový šampionát, který bude v roce 2022 hostit. "Člověk o tom akorát čte, o těch klimatických podmínkách a o tom termínu mistrovství světa se napsalo hodně. Bude to zajímavé vidět na vlastní oči," dodal Vaclík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články