Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hrošovského s Luganem těšilo týmové zlepšení. Teď máme postup ve svých rukou, byl rád

Před čtrnácti dny ve Švýcarsku herně propadli a domů si odvezli nečekanou porážku. Odveta s Luganem na domácí půdě už však ze strany fotbalistů Plzně byla jiná písnička, což udělalo radost Patriku Hrošovskému. Kapitán Viktorie vyzdvihl zlepšení při triumfu 4:1 a těší ho, že Západočeši mají před zbývajícími dvěma utkáními šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy ve svojí moci a nemusí se tolik ohlížet na výsledky svých soupeřů.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Výhra je pro nás hodně důležitá, protože postup ze skupiny máme ve svých rukách a navíc nám pomůže před zápasem se Slavií," řekl pětadvacetiletý hráč, jenž oproti prohranému zápasu ve Švýcarsku tentokrát ocenil rychlý návrat celého týmu v případě ztráty míče do obranného postavení.  

"Největší rozdíl v naší hře byl v tom, že jsme lépe přepínali do defenzivy. Tam jsme byli v Luganu nepřesní," všiml si plzeňský kapitán. Viktoria zvítězila hlavně díky skvělé střelecké produktivitě v prvnímu poločase.

"Bylo to nahoru dolů, ale oni tam neměli až tak velké šance. My jsme tam měli hodně nadějných situací a většinou jsme z nich dali gól," hodnotil Hrošovský rozhodující fázi utkání. Přestože Lugano dokázalo rychle odpovědět na vedoucí plzeňskou trefu, tak Viktoriáni ještě do přestávky vstřelili dva góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň - Lugano

"Popravdě jsem nestihl po vyrovnání Lugana o tom nějak víc přemýšlet. Doma jsme nastavení tak, že to většinou dokážeme zvrátit. Jenom proti Rumunům nám to nevychází," dodal Hrošovský.

Přesto současný předposlední tým švýcarské nejvyšší soutěže neustále hrozil z brejkových situací. "Je těžké s nimi hrát, protože bylo vidět, že jsou na nás dobře připraveni. Jakmile získali míč, tak to hráli hned dopředu. To se brání špatně každému týmu, ale nám se tentokrát většinou dařilo včas jejich akce vepředu přerušovat," myslí si Hrošovský, který ve středu pole řídil hru Viktorie spolu s Tomášem Hořavou.

"Naše spolupráce není nic nového. S Hořkou (Hořavou) už hrajeme spolu dlouho a dokážeme si vyhovět. Rozumíme si jako lidé i fotbalisti a na hřišti je to asi vidět," komentoval souhru s Hořavou, který vytlačil ze základní sestavy Chorvata Diega Živuliče.

Slovenský reprezentant si od začátku sezony drží konstantní výkonnost a plzeňský trenér Pavel Vrba na něm hru staví. "Popravdě podzimní část mi vždycky sedí víc než jarní. Cítím se teď osobně opravdu dobře, navíc vyhráváme i jako tým. Jsem teď se svou hrou spokojený," pochvaluje si svoji formu rodák z Prievidze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články