Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Neymar se zlobil kvůli vyloučení. Být v jeho kůži, neudržím nervy dřív, hájil ho Verratti

Nejenom technickými finesami a góly zatím v dresu PSG oslňuje. O víkendu si ve francouzské lize Neymar připsal další kontroverzní moment. V duelu s Marseille (2:2) neudržel nervy a po agresivní reakci směrem k Lucasi Ocamposovi byl vyloučen. Sám Brazilec červenou považoval za neférovou a podobně to viděli i jeho spoluhráči společně s trenérem Unaiem Emerym.

Neymar z PSG (uprostřed) vidí od rozhodčího červenou kartu
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: Liewig Christian

Od letního rekordního přestupu už toho stihl v hlavním francouzském městě hodně. Za PSG přihrál na 7 gólu a 10 jich sám nasázel, ten poslední právě ve šlágru proti Marseille, když v první půli vyrovnával na 1:1. Ve stejném střetnutí však Neymar zaujal rovněž tím, že mu stačilo necelých 180 sekund, aby putoval předčasně pod sprchy.

Vše se odehrálo v úplném závěru duelu, kdy favorizované PSG prohrávalo 1:2. V pětaosmdesété minutě téměř šestimiliardová posila uviděla od rozhodčího Ruddyho Buqueta první žlutou za nesportovní chování a o chvíli později bylo pro Brazilce ještě hůř.

Útočník PSG neunesl, že je neustále okopávaný jako řepa. Celkově sudí na jeho osobu v zápase pískl hned pět nedovolených zákroků. V sedmaosmdesáté minutě ho domácí opět zastavili nefér zákrokem, k němuž přidal Lucas Ocampos ještě skopnutí zezadu po odpískání. A to už bylo pro Neymara moc. Okamžitě vystartoval a hráč Marseille po lehkém kontaktu padl k zemi. Rozhodčí situaci vyřešil tak, že oběma udělil žlutou, což pro prvně jmenovaného znamenalo konec.

Neymar se na Buqueta chvíli koukal nevěřícným pohledem a poté zamířil do kabin. Po utkání si však postěžoval, že s vyloučením absolutně nesouhlasí. "Myslím, že to bylo přehnané a nespravedlivé. Celý zápas jsem byl okopávaný a byl jsem vytočený, že mě sestřelil zezadu," prohlásil Neymar, který tak řeší další kontroverzní moment. Na začátku ročníku měl spory s Édinsonem Cavanim, kdo bude zahrávat penaltu a trestný kop (VÍCE ZDE).

Svého spoluhráče se zastali také hráči PSG. Podle Marca Verrattiho by měl sudí hráče jako Neymar chránit, protože protihráči jdou do zápasu s tím, že hvězdu budou faulovat a zkusí ji vyprovokovat.

"Někteří hráči potřebují být chráněni. Když jsem hrál proti Barceloně a podruhé jsem fauloval Messiho, okamžitě jsem dostal žlutou. Tak je to v Evropě. Nemůžete takové fotbalisty celý zápas okopávat," prohlásil záložník, který zároveň chválil sebekontrolu Neymara.

"Kdybych byl v jeho kůži, ztratil bych nervy už tak o 15-20 minut dříve," prohlásil Verratti, podle něhož ale sudí neměl důvod udělit Brazilci druhou žlutou. "Byl jsem hned vedle něj. Neymar se Ocampose ani nedotkl. Nechápu to," zkritizoval rozhodčího.

Neymara, kterého během utkání provokovali i fanoušci a při zahrávání rohu na něj házeli různé předměny, se zastal rovněž kouč Pařížanů Unai Emery, jenž sdílel podobný názor jako Verratti. I podle něj by sudí měl výjimečné hráče ochraňovat.

"Jsme s vyloučením nespokojeni. V zápase byl xkrát faulovaný a žlutá nebyla férová. Neymar je hráč, který se nebojí hrát, ale když je každý zápas provokovaný, přijde agrese," prohlásil.

Kouč francouzského vicemistra zároveň musel přijmout, že jeho tým podruhé v sezoně ztratil body. Radost mu udělal alespoň Cavani, který v třiadevadesáté minutě krásnou standardkou trefil přesně a rozhodl o tom, že lídr soutěže neprohrál ani v desátém zápase ročníku.

"Remíza je férová. Po inkasování na 2:1 a červené to bylo náročné, ale ukázali jsme charakter, který nám pomohl k remíze," nechal se slyšet Emery, jenž si ještě postěžoval na trávník na Marseille.

"Tráva byla delší, a zápas tak měl menší rytmus. Chtěli jsme více hrát, ale to šlo těžko," dodal.

Zdroj
ČT sport, goal.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články