Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kolarov spasil AS Řím v Turíně, v deseti hrající Juventus rozstřílel Udine

Přímý kop Aleksandra Kolarova zajistil římskému AS vítězství na půdě FC Turín. Uzdravený útočník Patrik Schick však do hry nezasáhl. Magnet 9. kola branku nepřinesl - vedoucí Neapol remizovala s druhým Interem a udržela náskok dvou bodů v čele tabulky. AC Milán získal po třech prohrách v řadě alespoň bod, když se rozešel smírně s Janovem. Vítězství 6:2 nad Udine slaví Juventus, který hrál většinu zápasu v deseti.

Aleksandar Kolarov střílí gól z přímého kopu v Turíně
zdroj: imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

Římané měli v Turíně výraznou převahu, ale chyběla jim produktivita v útoku a neuměli si poradit s kvalitní obranou domácích. Vysvobodil je až v 69. minutě Kolarov. Srbský bek se už podruhé v sezoně prosadil z přímého kopu a zařídil těsnou výhru. AS jedenáctou venkovní výhrou v řadě vyrovnal rekord soutěže.

AC Milán se po výrazném letním posilování trápí a opět neskóroval. A to i kvůli tomu, že už ve 24. minutě přišel o vyloučeného stopera Leonarda Bonucciho. Italský reprezentant dostal červenou kartu za tvrdý úder loktem do obličeje protihráče. "Rossoneri" byli přesto aktivnější, ale gól vstřelit nedokázali, opět ztratili body a v tabulce jsou až na jedenáctém místě.

Český reprezentant Ladislav Krejčí chyběl v sestavě Boloni při prohře 0:1 na hřišti ambiciózní Atalanty Bergamo. Poslední Benevento prohrálo i devátý zápas sezony, tentokrát doma s Fiorentinou 0:3, a stále čeká na první bod po postupu do nejvyšší soutěže. 

Mario Mandžukič opouští hřiště
zdroj: Reuters

Juventusu Turín se povedl nezvyklý kousek, když vyhrál 6:2 na hřišti Udine, přestože hrál od 26. minuty bez vyloučeného Maria Mandžukiče. Udine, v jehož sestavě byl Jakub Jankto, zatímco Antonín Barák zůstal jen na lavičce, přesilovou hru využilo k vyrovnání na 2:2. Pak ale zcela selhalo a dovolilo Juventusu v deseti vysoko vyhrát. Hlavní zásluhu na tom měl Sami Khedira, který ve třiceti letech zaznamenal první hattrick v kariéře.

San Paolo branku nevidělo

V 19. minutě si domácí Neapol vypracovala velkou šanci, ale gólman Handanovič si poradil jak s přízemní střelou Callejóna, tak s následnou dorážkou Mertense. Ve 35. minutě musel slovinský gólman zasáhnout i proti Insigneho hlavičce.

Utkání Neapol - Inter Milán
zdroj: Reuters

Na druhé straně se do větší příležitosti dostal pět minut před přestávkou Valero, jehož tvrdou ránu zneutralizoval Reina. Po změně stran byl sice španělský brankář překonán Vecinem, ale zachránil jej jeden z bránících spoluhráčů.

Další pokusy na obou stranách byly víceméně nepřesné. Až v 84. minutě prověřil Handanoviče střídající Zieliňski a brankář Interu bezpečně chytil i závěrečnou šanci Mertense.

Sampdoria Janov deklasovala Crotone 5:0 a ve čtyřech domácích duelech neztratila ani bod. Druhý poločas odehrál za hostují tým český stoper Stefan Simič.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:

Sampdoria Janov - Crotone 5:0 (3. Ferrari, 12. Quagliarella z pen., 39. Caprari, 71. Linetty, 76. Kownacki), Neapol - Inter Milán 0:0, Chievo - Hellas Verona 3:2 (23. a 30. z pen. Inglese, 73. Pellissier - 6. Verde, 55. Pazzini z pen.), AC Milán - FC Janov 0:0, Benevento - Fiorentina 0:3 (18. Benassi, 47. Babacar, 66. Thereau z pen.), Bergamo - Boloňa 1:0 (71. Cornelius), FC Turín - AS Řím 0:1 (69. Kolarov), Spal Ferrara - Sassuolo 0:1 (1. Politano), Udine - Juventus Turín 2:6 (8. Perica, 48. Danilo - 21., 59. a 87. Khedira, 14. vlastní Samir, 52. Rugani, 90. Pjanič), Lazio Řím - Cagliari 3:0 (7. z pen. a 41. Immobile, 49. Bastos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články