Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Villarreal zametl s Las Palmas, Barcelona nezaváhala s poslední Málagou

Po nerozhodném výsledku 2:2, který fotbalisté Villarrealu zaznamenali v Evropské lize proti Slavii, se v domácí soutěži vrátili na vítěznou vlnu. Osmnáctý tým tabulky z Las Palmas deklasovali 4:0 a triumfovali potřetí za sebou. Ještě delší sérií úspěchů disponuje aktuálně druhá Valencia, která stejným poměrem "přejela" Sevillu a slavila popáté v řadě. Vedoucí pozici si výhrou 2:0 nad Málagou pojistila Barcelona, Atlético Madrid uspělo ve Vigu. Třetí příčku si udržel Real Madrid, který doma vyhrál 3:0 nad Eibarem.

Fotbalisté Villarrealu slaví gól proti Las Palmas
zdroj: EFE autor: Domenech Castello

Suverénní vítězství "Žluté ponorky" načal krátce po změně stran druhý nejlepší kanonýr La Ligy Bakambu, který se s lehkostí sobě vlastní zbavil obránce a nekompromisně prostřelil brankáře Chichizolu.

V 65. minutě zdvojnásobil náskok favorita Gaspar, o dvě minuty později zamířil do vlastní sítě Navarro a konečný výsledek stanovil v nastavení Sansone.

Na páté místo se dostal Leganés, který vyhrál 1:0 nad Bilbaem a bodoval už popáté za sebou. V minulé sezoně sedmnáctý celek už má nyní polovinu bodů, jež získal za celý předchozí ročník.

Je nám líto, video expirovalo.
Real vyhrál počtvrté za sebou, Eibar porazil 3:0

Real Madrid za čtvrtou výhrou v řadě nasměroval vlastní gól soupeře, když si Oliveira v souboji s Ramosem poslal míč hlavou do vlastní sítě. Ještě do poločasu zvýšil Asensio a výhru završil střelou z otočky Marcelo.

Valencia si smlsla na účastníkovi Ligy mistrů, Betis zdolal Alavés

Skóre otevřel krátce před přestávkou Guedes krásnou ranou z hranice pokutového území. V 51. minutě potvrdil formu také italský útočník Zaza, jenž zvýšil na 2:0 a střelecky se prosadil ve všech pěti posledních zápasech.

V závěru definitivně rozhodli Mina a druhou trefou Guedes. Valencia v posledních pěti duelech vstřelila vždy minimálně tři branky při celkovém skóre 21:7.

Alavés se nachází v krizi a nevybředl z ní ani po utkání v Seville, kde podlehl Betisu 0:2. Vítězný gól zaznamenal Sanabria, který se prosadil v pěti duelech po sobě, což se naposledy v dresu "Verdiblancos" povedlo Emanovi v roce 2008.

Lionel Messi se raduje z gólu se spoluhráči z Barcelony
zdroj: ČTK/AP/ autor: Manu Fernandez

Barcelona otevřela proti Málaze skóre už ve druhé minutě. Digne nacentroval před branku Deulofeuovi a ten patičkou vstřelil premiérový soutěžní gól v dresu katalánského velkoklubu. Z opakovaných záběrů se zdálo, že Digne přihrával míč až ze zámezí, ale rozhodčí González Fuertes branku uznal.

V 56. minutě předložil Messi míč Iniestovi, který elegantním obloučkem zvýšil na 2:0 a gólovou radost ve španělské nejvyšší soutěži prožil po téměř dvou letech. Asistující Argentinec si zároveň připsal další milník: v 391 zápasech La Ligy se přímo podílel na 500 brankách: 360 dal a na 140 přihrál.

Dvě šance zvýšit náskok domácích měl Suárez, nicméně pokaždé minul, stejně jako na druhé straně hlavičkující Hernández. Málaga potřetí v řadě prohrála 0:2 a je s jediným bodem na chvostu tabulky.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Levante - Getafe 1:1 (62. Morales - 58. Fajr), Betis Sevilla - Alavés 2:0 (13. Sanabria, 75. vlastní Alexis), Valencie - FC Sevilla 4:0 (43. a 90.+2 Guedes, 51. Zaza, 85. Mina), FC Barcelona - Málaga 2:0 (2. Deulofeu, 56. Iniesta), Villarreal - Las Palmas 4:0 (48. Bakambu, 65. Mario Gaspar, 67. vlastní Navarro, 90.+3 Sansone), Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1 (28. Gameiro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články