Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Arsenal deklasoval trápící se Everton, United senzačně padli v Huddersfieldu

Na první úspěch venku čekal Arsenal do 9. kola, ale v Goodison Parku roztočil gólový kolotoč. Domácímu Evertonu nasázel pět branek a zvítězil 5:2. Selhal naopak Manchester United, který prohrál v Huddersfieldu 1:2, čehož k zvýšení náskoku v čele tabulky využil městský rival City. Svěřenci kouče Pepa Guardioly před vlastními příznivci nezaváhali a porazili Burnley 3:0. Vítězství Tottenhamu nad Liverpoolem (4:1) sledovalo 80 tisíc a 827 diváků – jde o nový rekord ligy.

Mesut Özil právě rozvlnil síť za zády brankáře Evertonu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Arsenal prohrával od 12. minuty, kdy českého gólmana Petra Čecha překonal pohotovou střelou z hranice vápna útočník Wayne Rooney. Ještě do poločasu však srovnal skóre obránce hostí Nacho Monreal, který se prosadil podruhé z posledních tří ligových utkání. 

V 53. minutě vstřelil druhý gól londýnského celku Mesut Özil, když hlavou zužitkoval milimetrově přesný centr Sáncheze. Dvacet minut před koncem šel navíc Everton do deseti po vyloučení Gueyeho, což "Kanonýři" hned třikrát potrestali.

Sedmadvacátý zásah v tomto kalendářním roce přidal Alexandre Lacazette a trefili se také Aaron Ramsey s Alexisem Sánchezem. Everton alespoň snížil v nastavení zásluhou důrazného forvarda Oumara Niasseho. "Skvělý týmový výkon a venkovní výhra, ale nejsem spokojený s vlastním výkonem, protože jsem daroval Evertonu gól svou chybou," uvedl Čech po zápase.

Důležitou výhru vybojoval Tottenham, který doma jasně přehrál Liverpool 4:1. Dvěma góly a asistencí se pod to podepsal Harry Kane, který má v tomto roce na kontě už 39 branek. Tottenham se bodově dotáhl na druhý Manchester United. Duel ve Wembley sledovalo 80 827 fanoušků, což je nový rekord soutěže. 

Chelsea v závěru dokonala obrat proti Watfordu

Ve 12. minutě duelu s Watfordem rozehráli hráči "Blues" rohový kop nakrátko, Hazard oslovil Pedra, jehož technická střela zpoza vápna zapadla od tyče do Gomesovy branky. Watford nicméně vyrovnal z poslední akce prvního dějství. Po dlouhém autovém vhazování se k odraženému míči dostal Doucouré a tvrdou ranou "šajtlí" překonal Courtoise. 

Hosté navíc převážili misky vah na svou stranu po přestávce. Richarlison našel ve vápně úplně volného Pereyru a ten s přehledem zakončil. O čtvrt hodiny později však musel argentinský útočník kvůli zranění opustit hřiště. V 71. minutě se premiérové branky v sezoně dočkal střídající Batshuayi, který hlavou zužitkoval Pedrův centr.

Rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem. Willian nacentroval z pravé strany, stoper hostů Kabasele jen lehce tečoval míč a Azpilicueta se z bezprostřední blízkosti hlavou nemýlil. V nastaveném čase ještě podruhé v utkání skóroval Batshuayi, jenž ve třech zápasech proti Watfordu zaznamenal čtyři branky.

Utkání Huddersfield - Manchester United
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

Manchester United vyhořel v Huddersfieldu

Svěřenci kouče Mourinha doplatili na individuální chyby. Před prvním gólem ztratil Mata míč, následnou střelu Ince vyrazil De Gea pouze k Mooyovi, který bez problémů otevřel skóre. Huddersfield ukončil 431 minut trvající čekání na soutěžní gól.

O pět minut později bylo s "Red Devils" ještě hůř, neboť Lindelöfovo zaváhání v obraně pohotově zužitkoval Depoitre. Manchester United inkasoval dvě branky během prvního poločasu po roční odmlce.

Hosté následně tlačili a vytěžili i kontaktní branku, kterou v 78. minutě vstřelil po Lukakově centru střídající Rashford. Na vyrovnání však favorizovaný celek nedosáhl a Huddersfield po šesti zápasech dokázal zvítězit.

Utkání Manchester City - Burnley
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

"Citizens" pokračují v podzimní krasojízdě

Manchester City naopak zvládl roli favorita s přehledem. Po půlhodině hry fauloval hostující gólman Pope v pokutovém území Bernarda Silvu a nařízenou penaltu proměnil Agüero, jenž se do sestavy vrátil poprvé od autonehody v Amsterdamu a 177. soutěžní trefou za "Citizens" vyrovnal klubový rekord Erica Brooka.

Domácí měli i po změně stran herní převahu, kterou využili ke dvěma slepeným gólům. Na přesnou Otamendiho hlavičku ze 75. minuty vzápětí stanovil konečné skóre Sané. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly dosud ztratili jen dva body a posedmé v řadě zvítězili. Ukončili navíc sérii fotbalistů Burnley, neboť před devátým kolem šestkrát po sobě bodovali.

Fotbalisté Brightonu slaví jeden z gólu na stadionu West Hamu
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Brighton přepsal historické tabulky

První venkovní skalp soupeře od roku 1983 získal v páteční předehrávce Brighton, který porazil West Ham 3:0. Brighton v předchozích čtyřech ligových zápasech na hřištích soupeřů skóroval pouze jednou, ale v Londýně stihl dát dva góly už do poločasu.

Skóre otevřel v desáté minutě po standardní situaci čtyřiatřicetiletý útočník Glenn Murray, který se prosadil přesnou hlavičkou. Těsně před pauzou zvýšil Kolumbijec José Izquierdo střelou zpoza šestnáctky a historický triumf pojistil opět Murray gólem z penalty.

Leicester, jenž po nepovedeném úvodu ročníku propustil kouče Shakespeara, zvládl premiéru pod dočasným vedením Michaela Appletona a výhrou 2:1 nad Swansea ukončil sérii šesti zápasů bez tříbodového zisku.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

West Ham United - Brighton 0:3 (10. a 75. z pen. Murray, 45.+2 Izquierdo), Chelsea - Watford 4:2 (71. a 90.+5 Batshuayi, 12. Pedro, 87. Azpilicueta - 45.+3 Doucouré, 49. Pereyra), Huddersfield - Manchester United 2:1 (28. Mooy, 33. Depoitre - 78. Rashford), Manchester City - Burnley 3:0 (30. Agüero z pen., 73. Otamendi, 75. Sané), Newcastle - Crystal Palace 1:0 (86. Merino), Stoke - Bournemouth 1:2 (63. Diouf - 16. Surman, 18. Stanislas z pen.), Swansea - Leicester 1:2 (56. Mawson - 25. vlastní Fernández, 49. Okazaki), Southampton - West Bromwich 1:0 (85. Boufal), Everton - Arsenal 2:5 (12. Rooney, 90.+3 Niasse - 40. Monreal, 53. Özil, 74. Lacazette, 90. Ramsey, 90.+5 Sánchez).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články