Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pavlenka čaroval v Kolíně, Bayern dorovnal náskok Dortmundu

Třetí nula z posledních čtyř zápasů, třetí remíza. Vynikající výkony českého brankáře Jiřího Pavlenky zatím Werderu Brémy k opuštění sestupového pásma nestačí. Tentokrát se rozešel smírně s posledním Kolínem nad Rýnem. Druhé vítězství v řadě naopak oslavili fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří využili bodové ztráty Borussie Dortmund ve Frankfurtu, a od hlavního rivala je v bundesligové tabulce dělí jen horší skóre.   

Jiří Pavlenka (vpravo) v utkání proti Kolínu nad Rýnem
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

Hráči Werderu neskórovali už 394 minut a s pouhými třemi vstřelenými góly mají nejhorší útok soutěže společně s Kolínem. A zrovna na půdě konkurenta v boji o záchranu, který má i nejhorší obranu, potvrdili své trápení, když jen jednou vystřelili mezi tři tyče.

Nutno podotknout, že Eggesteinova hlavička už mířila za čáru, ale obránce Rausch ji dokázal vykopnout z prázdné branky, aniž by dovolil dorážku dalšímu Čechovi v sestavě hostí Theodoru Gebre Selassiemu. Těsně předtím měl šanci i domácí tým, jenže Guirassy netrefil dobře míč a místo do odkryté branky ho poslal vedle.

Hertha Berlín remizovala bez zraněného Vladimíra Daridy 1:1 ve Freiburgu, když oba góly padly ve druhém poločase z pokutových kopů. Jako první se prosadil domácí Haberer a nerozhodný výsledek stanovil Kalou.

Dortmund neudržel dvoubrankový náskok ve Frankfurtu

Borussii poslal ve Frankfurtu do vedení v 19. minutě Sahin a po změně stran se přízemním pokusem prosadil Philipp. V 64. minutě však dortmundský gólman Bürki fauloval ve vápně, Haller s přehledem proměnil pokutový kop a chvíli nato vyrovnal střelou o tyč Wolf. 

Utkání Frankfurt - Dortmund
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

V závěru mohl rozhodnout zápas ve prospěch Borussie opět Sahin, ale jeho pokus odkopl z brankové čáry domácí obránce Hasebe. 

"Můj tým odehrál skutečně špičkové utkání. Když prohráváte 0:2 proti BVB, v podstatě už nemáte šanci. Získaný bod ukazuje morálku, kterou máme, a také dává najevo, že jsme tým dobře sestavili," uvedl frankfurtský trenér Niko Kovač.

"Hra byla velmi otevřená, oba týmy měly hodně šancí. Když vedete 2:0 a ještě máte další příležitosti jako my, musíte zvítězit," poznamenal jeho protějšek Peter Bosz.

Bayern udolal oslabený Hamburk

První poločas v Hamburku byl na šance skoupý, nejdůležitějším momentem bylo vyloučení domácího Junga z 38. minuty po zákroku na unikajícího Comana. Krátce po změně stran rozhodl o první venkovní výhře pod trenérem Juppem Heynckesem záložník Tolisso. Asistoval mu Müller, který na hřiště přišel po přestávce, ale v 55. minutě byl stažen kvůli zranění.

Corentin Tolisso se raduje z branky
zdroj: DPA autor: Andreas Gebert

Do dalších šancí se dostali i Alcantara, Hummels, Robben nebo Lewandowski, jenže další gól už bavorský velkoklub přidat nedokázal. Hamburk z posledních sedmi zápasů vytěžil jediný bod, Bayern bodoval pošesté v řadě.

Lipsko pokračuje ve vítězné sérii

Lipský záložník Sabitzer stanovil ve 23. minutě utkání se Stuttgartem konečný výsledek 1:0 povedenou střelou zpoza šestnáctky a v posledních třech bundesligových duelech zaznamenal dva góly i asistence. Vicemistr počtvrté za sebou triumfoval, zatímco Stuttgart teprve potřetí v historii nezískal v prvních pěti venkovních střetnutích ani bod.

Leverkusen naděloval v Mönchengladbachu

Start rýnského derby mezi Mönchengladbachem a Leverkusenem se povedl domácím, kteří šli v sedmé minutě do vedení po Johnsonově zakončení ve skluzu. Leverkusen ovšem v druhém dějství jednoznačně kraloval.

Krátce po změně stran propadl míč k Benderovi, jenž vystřelil do odkryté branky, a v 59. minutě nedal gólmanu Sommerovi šanci Bailey. V závěrečné půlhodině už Leverkusen nepřipustil další zvrat, naopak ještě přidal tři branky a slavil vysoké vítězství 5:1.

Fotbalisté Wolfsburgu popáté za sebou remizovali, výsledek 1:1 s Hoffenheimem zachránili až v nastaveném čase, kdy vyrovnal Uduokhai. Za hosty, kteří ztratili body potřetí za sebou, odehrál celé utkání český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:

Schalke - Mohuč 2:0 (13. Goretzka, 74. Burgstaller), Augsburg - Hannover 1:2 (33. Gregoritsch - 76. a 90. Füllkrug), Eintracht Frankfurt - Dortmund 2:2 (64. Haller z pen., 68. Wolf - 19. Sahin, 57. Philipp), Lipsko - Stuttgart 1:0 (23. Sabitzer), Mönchengladbach - Leverkusen 1:5 (7. Johnson - 48. Bender, 59. Bailey, 61. Brandt, 69. Volland, 81. Pohjanpalo), Hamburk - Bayern Mnichov 0:1 (52. Tolisso), Kolín nad Rýnem - Brémy 0:0Freiburg - Hertha Berlín 1:1 (52. Haberer z pen. - 80. Kalou z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy