Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Bohemians nasázeli Jihlavě čtyři góly, Kabajev si připsal hattrick

Už po 22 minutách bylo prakticky jasné, kdo v Jihlavě získá tři body. O parádní představení se postaral ruský útočník Jevgenij Kabajev, který nasázel Vysočině hattrick a Bohemians vedli 3:0. Utkání nakonec skončilo vítězstvím Klokanů 4:2, a Jihlava tak s největší pravděpodobností zůstane po 11. kole na posledním místě.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z gólu v Jihlavě
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Bohemians, kteří dosud měli nejhorší útok ligy, tak poprvé od dubna 2008 nastříleli v nejvyšší soutěži více než tři branky a v neúplné tabulce poskočili na šesté místo. Jihlava naopak zůstala poslední a Klokany ani na devátý pokus neporazila.

Kouč Bohemians Hašek poslal do zápasu totožnou sestavu, která v minulém kole v Ďolíčku dokázala vybojovat tři body proti ostravskému Baníku. V útoku opět nastoupil Kabajev, o kterém trenér Hašek prohlašoval, že má velkou formu. A ruský útočník to potvrdil. Už v deváté minutě využil Urblíkovu chybu v rozehrávce a šel sám na gólmana Hanuše. Vůbec první střela v utkání skončila v síti.

Vysočina inkasovala i z druhé střely na branku, která přišla opět z kopačky Kabajeva po čtvrthodině hry. Střelec hostí využil špatné komunikace jihlavských stoperů při centrovaném balónu a střelou na vzdálenější tyč poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.

Kabajev zkompletoval svůj hattrick v 22. minutě a postaral se tak o rekord ligy. Dosud nikdo od úvodního hvizdu tak rychle třikrát neskóroval. Nejrychlejší hattrick v historii však má na svědomí sparťan Horst Siegl, který v roce 1994 třikrát skóroval do sítě Dukly v rozmezí mezi 80. a 88. minutou.

Devět minut po přestávce se Kabajev proměnil v nahrávače. Natáhl na sebe oba stopery a do sóla vysunul Maška, jehož střelu vyrazil Hanuš na roh. Vysočina se dočkala snížení v 60. minutě, kdy přihrávku Ikauniekse poslal z voleje přesně k pravé tyči těsně za hranicí vápna střílející Tlustý.

Sedmnáct minut před koncem mohl snížit na rozdíl jedné branky Ikaunieks, ale z malého vápna nastřelil jen brankáře Fryštáka. Hned z protiútoku se prosadili Klokané, když střídající Reiter navázal na svůj premiérový ligový zásah z minulého kola. V 90. minutě po faulu Jindřiška na Rabušice korigoval na konečných 2:4 z penalty svým čtvrtým gólem v sezoně Ikaunieks.

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4 (0:3)

Branky: 60. Tlustý, 90. Ikaunieks z pen. - 9., 16. a 22. Kabajev, 73. Reiter. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Myška. ŽK: Luts (Boh.). Diváci: 3360.

Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn (20. Nový) - Vaculík, Urblík (78. Daníček) - Fulnek, Zoubele (46. Rabušic), Popovič - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Vaníček (83. Jirásek), Mašek, Luts (46. Reiter) - Kabajev (75. Nečas). Trenér: Hašek st. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy