Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Guardiola: Neapol je asi nejlepším soupeřem, proti kterému jsem stál

Ani Real Madrid, ani Manchester United nebo Chelsea. Za pravděpodobně nejsilnějšího soupeře, proti kterému kdy nastoupil, považuje Pep Guadiola Neapol. Trenér Manchesteru City také označil úterní výhru 2:1 nad italským klubem v Lize mistrů za jeden z nejlepších výsledků v kariéře.

Pep Guardiola
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Manchester se dostal do bleskového vedení, když se do 13. minuty stihli prosadit Sterling a Jesus. Hosté poté neproměnili penaltu, ale po přestávce výrazně přidali a z dalšího pokutového kopu snížil na 1:2 Diawara. Domácí si přesto nakonec prodloužili vítěznou sérii na deset zápasů.

"Nastoupili jsme proti jednomu z nejlepších soupeřů v mojí kariéře. Pravděpodobně proti tomu vůbec nejlepšímu," uvedl Guardiola. "Proto jde o jednu z výher, na kterou jsem nejvíc pyšný," přidal bývalý kouč Barcelony nebo Bayernu Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Neapol

Jeho protějšek Maurizio Sarri nechal před víkendovým důležitým duelem italské ligy s Interem Milán odpočívat dvě největší hvězdy záložníky Allana a Jorginha a Neapoli chvíli trvalo, než se vyrovnala s dobře hrajícím soupeřem. "Musíme zápas rozdělit na dvě části. Prvních 25 minut a zbytek," uvedl Sarri.

"City bylo v úvodu lepší, protože je to takticky vyspělý tým, který umí kontrolovat tempo zápasu. Navíc jsme jim dávali až příliš mnoho prostoru," přidal kouč. "Nakonec jsme ale uhájili naši čest, protože City většinou soupeře naprosto zničí. Nám se ale podařilo dostat zpátky do zápasu a jako jeden z mála týmů jsme dokázali soupeře potrápit," dodal.

Neapol po šesti výhrách v řadě poprvé prohrála a v tabulce skupiny F je až třetí se ztrátou šesti bodů na vedoucí City a tří na druhý Šachtar Doněck, podle Sarriho se ale jeho tým neustále zlepšuje.

"Vidím tam posun vpřed, protože v minulé sezoně jsme vedli nad Realem a pak jsme se rozpadli. Dnes jsme se 25 minut topili, ale pak jsme se dokázali dostat zase na hladinu," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články