Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Tottenham nepadl ani v Madridu, City porazilo Neapol

I když Tottenham hodně rychle stoupá v evropské fotbalové hirearchii, že remizuje v Madridu s Realem Madrid, tipoval málokdo. Přece se to stalo, zápas skončil 1:1. Oba vedoucí celky skupiny H si rozdělily po bodu a je to pro ně teprve první ztráta ve skupině. V ní vedou oba týmy se stejným počtem bodů i shodným skóre. Ambiciózní Dortmund dál na výhru čeká, když jen remizoval v Nikósii s APOELem 1:1. V Mariboru si zastřílel Liverpool, který vyhrál 7:0, a ve skupině F udržel stoprocentní bilanci Manchester City, jenž si poradil 2:1 s Neapolí.

Raphael Varane z Realu Madrid si dává vlastní gól
zdroj: ČTK/EMPICS autor: John Walton

V Madridu se o oba góly postarali domácí hráči. Ve 28. minutě si dal vlastní branku Varane a krátce před přestávkou vyrovnal z penalty Ronaldo. Portugalská hvězda si připsala pátý gól v soutěži a v pořadí střelců se vyrovnala vedoucímu Kaneovi z Tottenhamu.

Ronaldo nastoupil ke 143. utkání v Lize mistrů a v historické tabulce se osamostatnil na třetím místě před bývalým kanonýrem Realu Raúlem. Víc startů v prestižní soutěži zaznamenali pouze bývalý záložník Barcelony Xavi (151) a někdejší gólman Realu Casillas (166).

Stejným výsledkem skončil i druhý duel skupiny H mezi APOEL Nikósie a Dortmundem. Domácí poslal po přestávce do vedení Poté, chvíli nato však 400. gólem Borussie v evropských pohárech vyrovnal Papastathopulos. Pro oba celky to byl první bod v tomto ročníku soutěže.

Manchester City za třetí výhrou vykročil velmi rázně a už ve 13. minutě vedl po gólech Sterlinga a Jesuse 2:0. Ve 38. minutě mohl snížit Mertens, ale pokutový kop neproměnil. Hosté po přestávce výrazně přidali, ale dokázali pouze snížit. Z další nařízené penalty se o to postaral Diawara.

City, které v Lize mistrů inkasovalo až ze sedmé penalty, tak s plným počtem devíti bodů vede skupinu F o tři před Šachtarem Doněck, který zvítězil 2:1 na hřišti Feyenoordu. Třetí je se třemi body Neapol, rotterdamský celek je bez bodu poslední.

Neporazitelnost udržel i Liverpool, který díky kanonádě 7:0 v Mariboru po dvou remízách poprvé zvítězil. Na nejvyšším vítězství anglického klubu od roku 2007 se dvěma góly podíleli Firmino se Salahem. Liverpool jasnou výhrou vyrovnal rekord Ligy mistrů v zápasech venku. Od roku 2008, kdy rozstřílel 8:0 Besiktas, je navíc spolumajitelem i nejvyššího vítězství v hlavní fázi.

Skupina E:

NK Maribor - Liverpool FC 0:7 (0:4)
Branky: 4. a 54. Firmino, 19. a 40. Salah, 13. Coutinho, 86. Oxlade-Chamberlain, 90. Alexander-Arnold. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).

Spartak Moskva - FC Sevilla 5:1 (1:1)
Branky: 18. a 90. Promes, 58. Melgarejo, 67. Glušakov, 74. Adriano - 30. Kjaer. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Meli (všichni It.).

Skupina F:

Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doněck 1:2 (1:1)
Branky: 8. Berghuis - 24. a 54. Bernard. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ČK: 75. Rakickij (Doněck).

Manchester City - SSC Neapol 2:1 (2:0)
Branky: 9. Sterling, 13. Jesus - 73. Diawara z pen. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián Devís, Del Palomar (všichni Šp.).

Skupina G:

RB Lipsko - FC Porto 3:2 (3:2)
Branky: 8. Orban, 38. Forsberg, 41. Augustin - 18. Aboubakar, 44. Marcano. Rozhodčí: Tagliavento - Di Fiore, Manganelli (všichni It.).

AS Monako - Besiktas Istanbul 1:2 (1:1)
Branky: 30. Falcao - 34. a 54. Tosun. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.).

Skupina H:

Real Madrid - Tottenham Hotspur 1:1 (1:1)
Branky: 42. Ronaldo z pen. - 28. vlastní Varane. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.).

APOEL Nikósie - Borussia Dortmund 1:1 (0:0)
Branky: 62. Poté - 67. Papastathopulos. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.).

Tabulky skupin najdete ZDE

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články