Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vaclík a Suchý zničili Benfiku - teď myslí na body z Moskvy. Chelsea si chce spravit náladu

Dva české zástupce bude mít český fotbal v dnešních zápasech Ligy mistrů. Brankář Tomáš Vaclík a stoper Marek Suchý v dresu Basileje se pokusí přivézt body z Moskvy, kde je čeká CSKA. Zato útočník Patrik Schick z AS Řím kvůli zdravotním problémům přijde i o zápas s Chelsea. Utkání Chlesea - AS Řím můžete sledovat v on-line reportáži na ctsport.cz.

Tomáš Vaclík v utkání Basileje s PSG
zdroj: Reuters autor: CHARLES PLATIAU

Hráči Chelsea zatím ještě v základní skupině neztratili ani bod. Což se kromě nich podařilo i Manchesteru United, Paris St. Germain a Barceloně. Hůř je na tom finalista minulého ročníku Juventus Turín, který po porážce v Barceloně 0:3 porazil Olympiakos Pireus 2:0 a nyní potřebuje potvrdit roli favorita na své stadionu se Sportingem Lisabon. Bayern Mnichov se staronovým úspěšným koučem Juppem Heynckesem věří, že porážka 0:3 v Paříži s PSG byla jen labutí písní na rozloučenou s koučem Carlem Ancelottim a že se o tom přesvědčí dnes v Mnichově i Celtic.  

Že Bayern pod Heynckesem odstartoval dobře, naznačil o víkendu výhrou 5:0 v bundeslize nad Freiburgem. "Po minulých týdnech to byl dobrý začátek, ale Celtic bude o poznání těžší soupeř. Bayern má v Lize mistrů obrovské ambice, takže je důležité, abychom tento zápas zvládli," řekl dvaasedmdesátiletý Heynckes. Ve druhém utkání skupiny B se čeká další výhra Paris St. Germain, který je po dvou kolech se skóre 8:0 nejlepším týmem soutěže, a nyní jede na stadion Anderlechtu do Bruselu.  

V nejočekávanějším utkání večera změří síly Chelsea s AS Řím. Londýňané vyhráli oba dosavadní zápasy ve skupině a s osmi góly mají spolu s PSG nejlepší útok soutěže. Jenže v anglické lize se obhájci titulu nedaří a po dvou porážkách za sebou ztrácí na vedoucí Manchester City už devět bodů.  

"Zklamání z porážky na stadionu Crystal Palace můžeme zahnat jedině vítězstvím proti Římu. Ligu mistrů jsme začali dobře a doufám, že navážeme na výkon a výhru na půdě Atlétika," řekl Marcos Alonso, obránce  Chelsea.  

Radost fotbalistů Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Zatím suverénní je v Lize mistrů také Manchester United. Od úvodní porážky v Superpoháru s Realem Madrid neprohrál 11 soutěžních zápasů a prodloužit sérii chce v Lisabonu proti Benfice, která ve skupině ještě nebodovala. Pro hostujícího kouče Josého Mourinha bude utkání o to zajímavější, že Benfiku vedl v začátcích své trenérské kariéry.  

Ve druhém utkání skupiny A se Basilej s českými hráči Suchým a Vaclíkem pokusí v Moskvě navázat na minulou výhru 5:0 doma nad Benfikou, což je nejvyšší vítězství švýcarského šampiona v pohárech. Půjde o souboj nepropustných obran: CSKA neinkasoval třikrát po sobě, Vaclík udržel čisté konto dokonce v posledních čtyřech zápasech.  

Stejně jako Mourinha čeká souboj s bývalým klubem i barcelonského kouče Ernesta Valverdeho, který Olympiakos Pireus, na nějž jeho současný celek nyní narazí, trénoval hned dvakrát. Katalánský celek o víkendu remizoval ve španělské lize s Atlétikem Madrid na jeho hřišti 1:1 a po devíti zápasech poprvé nezvítězil.  

Ve druhém utkání skupiny D Juventus hostí Sporting Lisabon. Oba celky mají po dvou kolech tři body a italský šampion a finalista minulého ročníku si tak nemůže dovolit další zaváhání. Turínští se přitom na startu sezony nečekaně trápí a v posledních dvou zápasech Serie A uhráli jen bod.

"Každý musí pochopit, jak důležité utkání nás čeká a jaké nebezpečí nám hrozí. Hrajeme o postup, protože Barcelona pravděpodobně skupinu vyhraje a Olympiakos nepostoupí," řekl Giorgio Chiellini, obránce Juventusu.

Středeční program 3. kola základních skupin Ligy mistrů:

Skupina A:

20:45 Benfica Lisabon - Manchester United, CSKA Moskva - Basilej.

Skupina B:

20:45 Bayern Mnichov - Celtic Glasgow, Anderlecht - Paris St. Germain.

Skupina C:

18:00 Karabach - Atlético Madrid, 20:45 Chelsea - AS Řím.

Skupina D:

20:45 Juventus Turín - Sporting Lisabon, FC Barcelona - Olympiakos Pireus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články