Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vydra je ve formě a pálí mu to. Má na to být nejlepší desítkou v celé lize, řekl kouč Derby

Loňská ne příliš vydařená sezona je zapomenuta. Matěj Vydra se v druhé anglické lize letos dostal opět do střelecké fazóny, což ukázal i v neděli v zápase proti Nottinghamu pátým zásahem ročníku, který zaznamenal už po 24 sekundách, a pomohl tak Derby k triumfu nad rivalem. Zároveň si vysloužil velkou pochvalu od trenéra Gary Rowetta.

Matěj Vydra (hráč s číslem 23 uprostřed) slaví se spoluhráči z Derby vstřelený gól
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Mike Egerton

V 70. minutě se na tabuli v rukou čtvrtého rozhodčího objevilo jeho číslo 23 a celý Pride Park Stadium povstal. Matěj Vydra si tak při odchodu na lavičku mohl vychutnat mohutný potlesk od fanoušků Derby County, kterým i proti Nottinghamu ukázal, v jaké pohodě se v současnosti nachází.

Pětadvacetiletému útočníkovi se proti Forest tradičně daří, což potvrdil už po 24 sekundách. Český hráč dostal na hranici vápna přihrávku, díky rychlosti si udělal prostor a trefil se přesně k tyči. Proti Nottinghamu to byl už jeho devátý zásah v osmi střetnutích, v nichž na tohoto soupeře narazil.

Vydrův zásah byl zároveň nejrychlejším v letošní sezoně druhé anglické ligy a za pohlednou trefu si vyslechl pochvalu i od kouče Derby Gary Rowetta. "Byl to fantastický gól. Matějovi jsem (už v sobotu) říkal, že má všechno pro to, aby byl nejlepším hráčem na pozici 10 v celé lize," prohlásil na adresu nejdražší posily klubu.

Pozice podhrotového hráče Vydrovi letos velmi sedí. V soutěži dal v devíti duelech, do nichž naskočil, už pátou branku. Už na startu ročníku tak vyrovnal vlastní bilanci z loňska a dává zavzpomínat na doby, kdy ještě v dresu Watfordu nasázel šestnáct, respektive dvacet gólů. V současnosti díky tomu drží dělené osmé místo mezi střelci v Championship.

"Má skvělou hru oběma nohama. Je rychlý, silný a tyto schopnosti ukázal právě u první branky," řekl Rowett. 

Vydrovi kromě střílení gólů jdou i přesné nahrávky. Při výhře nad Nottinghamem měl prsty i v druhé brance, kdy se ve středu hřiště šikovně uvolnil a českou uličkou vyzval ke gólu Davida Nugenta.

"Nevím přesné statistiky, ale Vydra s Nugentem vstřelili spolu 8 branek v posledních 13, 14 zápasech. Je to jednoduchý fakt. Jsou naší nejlepší zbraní směrem dopředu, a to zejména v domácím prostředí," dodal Rowett.

Právě zmíněné duo má v lize na kontě více než polovinu gólů Derby, které je v současnosti třinácté s odstupem čtyř bodů na šestý Leeds. Ten drží poslední pozici zajišťující play-off o boj o Premier League, kam by se The Rams rádi dostali.

Aby se jim to povedlo, musí doufat, že Vydra s Nugentem budou i nadále směrem dopředu válet.

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články