Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Budoucnost jsem s nikým z FAČR neřešil. Dohodu ale nějakou máme, řekl Jarolím

Otázka budoucnosti Karla Jarolíma v pozici trenéra české reprezentace je stále nejasná. Zkušený kouč, který s národním týmem neuspěl v boji o mistrovství světa, přiznal, že ještě s nikým z vedení Fotbalové asociace ČR nejednal. Závěrečné dva duely nepovedené kvalifikace proti Ázerbájdžánu a San Marinu chce každopádně zvládnout.

Trenér české reprezentace Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Ještě jsem s nikým (z FAČR) nemluvil, je brzo. Dohoda nějak zněla, že by se to nemělo týkat jen cyklu na mistrovství světa. Bylo jasné, že spousta hráčů skončila, že to nebude jednoduché. Asi bych rád zůstal a nějaké vysvědčení by si člověk mohl napsat po následné kvalifikaci na mistrovství Evropy," řekl Jarolím, který má u reprezentace smlouvu do příštího léta s následnou opcí.

Přestože jeho svěřenci už v září ztratili naději na postup na šampionát, v závěrečných duelech kvalifikace mají o co hrát. Půjde o lepší nasazení do evropské kvalifikace a Ligy národů, která do velké míry nahradí přípravné zápasy a nabízí dodatečnou šanci dostat se na Euro.

"Při každé příležitosti se snažíme hráčům připomínat, že i když je kvalifikace ztracená, je o co hrát. I kdyby to byl přípravný zápas. Ale pořád je to kvalifikace a důležité body pro koeficient," podotkl Jarolím.

"Rádi bychom uspěli a oba zápasy zvládli. I když Ázerbájdžán rozhodně nemůžeme podcenit, to v žádném případě. Viděl jsem je v zápase proti Německu. Snaží se hrát kombinační fotbal, s míčem si vědí rady. Nakonec jsme se o tom, jak jsou nepříjemní, přesvědčili v domácím utkání, kdy zarputile bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům," připomněl Jarolím loňskou bezbrankovou remízu.

V Baku očekává od domácích větší ofenzivu než před rokem. "Myslím, že budou hrát určitě odvážněji, že to nebude jen o obranném bloku. I proti Německu byly pasáže, že obranu vysunuli a snažili se Němce napadat už na útočné polovině. Možná ještě ve větší míře to může být s námi," přemítal Jarolím.

Plánuje nasadit i některé hráče, kteří v předchozích zápasech tolik nenastupovali. "Je pravděpodobné, že i na místě gólmana dáme šanci někomu z těch dvou (Pavlenka, Koubek), kteří doposud v kvalifikaci nechytali. A i do pole je pravděpodobné, že někdo, kdo ještě nenastoupil od začátku, bude hrát," uvedl Jarolím.

"Překopat to úplně pochopitelně nejde. Pak ale ještě máme listopadový termín a jaro na to, abychom to nějakým způsobem ustálili," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články