Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Kopecký v Jihlavě žádný tlak necítí a ví, co zlepšit

Těžký úkol má trenér jihlavských fotbalistů Ivan Kopecký. Musí totiž dostat celek, který má po devíti kolech jen sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu, z předposledního, sestupového místa v tabulce. On s tím ale má zkušenosti, loni zachránil ve druhé lize tonoucí Vítkovice. Ovšem v nejvyšší soutěži má na postu hlavního kouče premiéru.

Ivan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ve Vítkovicích to byla věc celého realizačního týmu a vedení, které nám sehnalo posily, vybudovala se parta a prostě se to podařilo," konstatoval sympaticky přímý kouč.  

O svůj post nemá strach, přestože je v klubu, který za posledních pět let vystřídal devět koučů, loni hned tři a jen František Komňacký tu vydržel déle než sezonu… "Kdybych měl na tohle myslet, nemůžu trénovat. Jsem rád, že jsem se dostal do ligového kolotoče a soustředím se na příští týden, kdy je reprezentační přestávka, a na svoji práci," popsal situaci.  

Ohrožen se prý necítil ani po pátém kole, kdy měla Vysočina jen bod. "Vedení nám dalo důvěru a pokračujeme dál, nikdo nevytváří nějaké tlaky, snažíme se spolupracovat a připravovat se na utkání tak, aby se to otočilo," uvedl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Ivan Kopecký v pořadu Dohráno plus

O tom, co je třeba zlepšit, má Kopecký jasno. "Teď se Sigmou Olomouc (0:1) jsme inkasovali v posledních třech minutách. Nezvládli jsme situaci, kterou bychom měli vyřešit. Na bránění dvacet metrů před brankou musíme zapracovat. Zlepšit organizaci hry. Jedná se o nabírání hráčů, o jejich dostupování a zajišťování," vysvětloval a věří, že týmu pomůže i návrat dlouhodobě zraněných hráčů Marcina a Rabušice. 

A jak hodlají v Jihlavě vyřešit slabý zájem diváků, kterých na domácí zápasy přišlo jen jednou přes čtyři tisíce, a to tu hrála vedoucí Plzeň? "Musíme je přitáhnout svými výkony," říká jasně. Počet bodů, které by měl tým do konce podzimní části ligy získat, spočítané nemá. "Ale doma chceme bodovat naplno a venku se snažit něco získat."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články