Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Necid zaskočil za zraněného Škodu a proti Brnu se trefil hned dvakrát

Slavia dlouho hledala střelce a teď se zdá, že jeden staronový je zpátky. Tomáš Necid skóroval dvakrát a zajistil tak ambicióznímu pražskému celku tři body. To znamená, že Slavia je v tabulce třetí bod za Sigmou Olomouc a na vedoucí Viktorii Plzeň ztrácí osm bodů. Brno má opačné problémy, je poslední a na kontě má pouhé čtyři body. Necid se v české lize trefil poprvé od května 2014. Slavia vyhrála doma v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bez inkasovaného gólu.

Tomáš Necid
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Brno se potýkalo s problémy se skládáním defenzivy, vypadli zranění Pavlík, Jablonský a potrestaný brankář Melichárek. Trenérské duo Přerost, Dostálek tak nasadilo na pravý kraj obrany Portugalce Gomese, který přišel tento týden z tamní druhé ligy. V brance poprvé od začátku nastoupil Halouska. A právě mladý gólman byl od začátku hlavní postavou brněnského týmu.

Slavia měla velkou převahu, ale nedařilo se jí Halousku překonat. Hned v úvodu si brněnský brankář poradil se střelou Hušbauera a následnou hlavičkou Altintopa. Deli zase hlavou trefil pouze břevno a neuspěl ani Necid.

V osmé minutě už sice Slavia míč do branky dostala, ale gól Dannyho, který se vrátil do sestavy po zranění, neplatil kvůli ofsajdu. Krátce poté napálil tyč Hušbauer. A Halouska zářil dál, když zlikvidoval pokus Altintopa, Deliho hlavičku pod břevno a na brankové čáře zasáhl i proti Jugasovi.

Ve 44. minutě už ale inkasoval. Hušbauer poslal z levé strany centr, na přední tyči si ho našel Necid, a i když mu obránce visel na zádech, umístil hlavou míč do branky.

I ve druhé půli se hrálo převážně na polovině hostů, ale Altintop, Sýkora, Danny ani Van Buren nedokázali přidal druhou branku. Až v 75. minutě Van Buren nacentroval na zadní tyč, kde Necid zblízka podruhé dostal míč do sítě. Dva góly v ligovém utkání dal naposledy v říjnu 2015 za Bursaspor, od té doby se mu to povedlo jen třikrát v poháru. 

9. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 44. a 75. Necid. Rozhodčí: Nenadál - Moláček, Myška. ŽK: Hušbauer - Gáč. Diváci: 11.467.

Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Ngadeu - Sýkora (61. Stoch), Hušbauer, Altintop (71. Van Buren), Danny (82. Souček) - Necid. Trenér: Šilhavý.

Brno: Halouska - Gomes, Jovanovič, Gáč, Vraštil - Sedlák, Polák - Fortes (82. Přichystal), Kratochvíl (66. Juhar), Lutonský - Michal Škoda (75. Koné). Trenéři: Přerost a Dostálek.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Jsem rád, že jsme splnili roli favorita, že jsme získali tři body. Skóre ale vzhledem k převaze mohlo být vyšší. Chtěli jsme na Brno vlétnout, to klaplo, jen jsme neproměnili šance. Nakonec jsme dali gól do šatny, tým se uklidnil. Naše převaha pokračovala, a když jsme dali druhý gól, nebylo co řešit. Fanouškům jsme ale góly zůstali dlužni, šance na to byly veliké. Důležité jsou ale tři body. O Tomáši Necidovi se ví, že je to kanonýr. Teď má prostoru dost a svou střeleckou formu potvrzuje. Dnes chyběl Milan Škoda, který má ze Zlína na boku hematom a v Astaně do něj znovu dostal. Nepojede ani na reprezentaci. Situaci v tabulce jsme si ztížili ztrátami venku. Osm bodů na Plzeň je hodně, ale zase to není nemožné stáhnout. Jsou každopádně ve velké výhodě. Proto budeme za dva týdny fandit Spartě. Plzeň jede na vlně, ale po té pauze to bude pro ně těžké utkání na Spartě."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Měli jsme obrovský problém se skládáním sestavy, vypadli nám čtyři hráči oproti minulému utkání. Měli jsme z toho malinko strach, hráči nebyli sehraní. Taktický záměr byl dobře bránit a počkat si na brejky či standardky. Bylo ale vidět, že kvalita byla na straně Slavie. Dlouho jsme se drželi, ale před poločasem se domácí dostali do vedení, což jsme si nepřáli. Druhý poločas byl podobný. Měli jsme hodně chyb a ztrát v přechodové fázi, proto jsme víc soupeře nezlobili. Hráči však zápas odbojovali. Vždy jde udělat něco navíc, ale je třeba brát v potaz naši situaci. Teď je to hlavně o hlavách. První reprezentační přestávka nám ublížila, tak se teď upínáme k tomu, že nám tato přestávka pomůže. Brankáře Halousku musím pochválit. V prvním poločase chytil tři góly a měl i dobře postavenou branku. Dokázal, že nesedí za Melichárkem jen tak, ale že má svou kvalitu." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články