Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Olomouc válí dál – v Jihlavě vystřelil Sigmě tři body Houska

Nováček mezi tuzemskou fotbalovou elitou jede stále na plný plyn. O tom, že má formu, se v neděli přesvědčili i v Jihlavě, kde Olomouc vyhrála gólem Housky v závěru zápasu. Ten byl pro Sigmu šestým za sebou, v němž bodovala. Olomouc je na druhém místě v tabulce a ztrácí sedm bodů na vedoucí Plzeň. Jihlava doma prohrála s Olomoucí vůbec poprvé a nenavázala na předchozí dvě výhry na svém stadionu, v tabulce je až patnáctá.

Michal Obročník z Olomouce Davis Ikaunieks z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Do první gólové šance se dostali hosté. Zahradníček po přihrávce Housky nejprve nastřelil gólmana Hanuše a odražený balon místo do prázdné brány poslal vedle levé tyče. Hanáci byli při chuti, ale dlouho si nevěděli rady s defenzivou domácího týmu. Houska zkusil vypálit z 20 metrů, ale jeho střela prolétla těsně nad břevnem.

První střela na branku v podání Jihlavy byla také největší šancí v prvním poločase. Fulnek po půlhodině vysunul po křídle Ikauniekse, který si ve vápně položil obránce, ale tváří v tvář olomouckému brankáři neuspěl, Buchta jeho pokus vyrazil.

Nejaktivnější hráč Olomouce v zápase Houska byl blízko gólu sedm minut před přestávkou, kdy z přímého kopu zastavil míč v cestě do sítě Hanuš, který ho dokázal vytěsnit na břevno.

Po hodině hry mohla jít Olomouc do vedení. Plšek uvolnil střídajícího Texla, který už v první půli nahradil zraněného Obročníka, ale jeho střelu reflexivně vyrazil Hanuš.

Devatenáct minut před koncem udržel jihlavský gólman čisté konto i po střele Zahradníčka, kterou dokázal vytlačit mimo branku rukou.

Olomouc byla dál v tlaku a rozhodující gól přišel tři minuty před koncem. Houska se ve vápně dokázal otočit s míčem a střelou k pravé tyči zajistil Hanákům tři body a jistotu druhého místa v tabulce. 

9. kolo fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 87. Houska. Rozhodčí: Ardeleanu - Wilczek, Boček. ŽK: Marcin - Houska, Sladký, Buchta. Diváci: 3043.

Jihlava: Hanuš - Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš - Vaculík, Urblík (81. Daníček) - Fulnek, Dvořák (61. Rabušic), Novotný (68. Marcin) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Kalvach, Obročník (24. Texl) - Zahradníček (85. Manzia), Houska, Falta (69. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Ivan Kopecký (trenér Jihlavy): "Utkali jsme se s velmi dobrým soupeřem. Škoda, že v prvním poločase, kdy jsme měli velkou šanci Davisem Ikaunieksem, jsme ji neproměnili, protože by to změnilo průběh celého utkání. Soupeř měl vlastně jedinou šanci v první půli, při Houskově přímém kopu, kde nás podržel gólman Hanuš. Ve druhém poločase jsme vyrobili hodně ztrát. Soupeř nás začal přehrávat a chodil do otevřené obrany. V závěru jsem si myslel že jsme schopní už to uhrát. Gólová situace se dala vyřešit, protože jsme byli ve vápně v dostatečném množství. Bohužel jsme nechali Houskovi hodně prostoru a on se prosadil. Soupeř byl kvalitní, měl ještě tři čtyři další gólové příležitosti a jen díky nadstandardně chytajícímu Hanušovi jsme nedostali čtyři góly. Je potřeba jít dál."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Myslím si, že z našeho pohledu to bylo zasloužené vítězství. Odvážíme si ho hlavně za druhý poločas. V tom prvním jsme předvedli asi jeden z nejslabších výkonů. Hráli jsme hodně pomalu, měli spoustu nepřesností. Kvalita trávníku přitom byla dostatečná na to, abychom situace řešili lépe. Do druhé půle jsme vstoupili s daleko větším drajvem, přesnost se sice moc nezlepšila, přesto jsme si šance začali vypracovávat. Díky Bohu, že aspoň tu jednu jsme dokázali proměnit. Myslím si, že v průběhu druhého poločasu jsme si vypracovali dostatečné množství šancí, ale gólman Hanuš měl fantastické zákroky. Díky němu drželi domácí delší dobu bezbrankový stav."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články