Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bohemians vedli, ale Viktoria první ztrátu odvrátila a vyrovnala rekord

Hráči Plzně na svém stadionu odvrátili hrozbu první ztráty v ročníku a stav 0:1 s Bohemians 1905 otočili na konečných 2:1. Devátou výhrou za sebou vyrovnali historicky nejlepší vstup do sezony, který předvedla Sparta v roce 2011. Viktoria dál suverénně vede neúplnou tabulku o sedm bodů před Olomoucí. Na konci první půle otevřel skóre Dominik Mašek, v 53. minutě vyrovnal Michael Krmenčík a za půl hodiny rozhodl o triumfu favorita bývalý hráč "Klokanů" Milan Havel.

Michael Krmenčík oslavuje sedmou branku, kterou dal v tomto ročníku
zdroj: ČT4 autor: ČTK: Miroslav Chaloupka

Jako první na branku vystřelil krátce po výkopu hostující Hašek, který Kozáčika nezaskočil. Plzeň měla problémy s obranným blokem soupeře. Defenziva Bohemians zblokovala ránu Řezníka i Koláře, Havel pak pálil nad branku.

Domácí dál marně obléhali šestnáctku Bohemians, a když už se do nějaké střelecké příležitosti dostali, chyběla přesnost. Jako v případě hlaviček Krmenčíka.

Ve 42. minutě pak nečekaně otevřeli skóre Pražané. Vaníček nacentroval do šestnáctky, Mašek přeskočil Hejdu a přesnou hlavičkou překonal Kozáčika.

Plzeňský trenér Pavel Vrba poslal do druhého poločasu Zemana a Bakoše. Právě zkušený slovenský útočník mohl po dvou minutách na hřišti vyrovnat, jeho tvrdou ránu však zastavil gólman Fryšták.

V 53. minutě už to Západočechům vyšlo. Zeman z přímého kopu nacentroval do šestnáctky, Fryšták podběhl míč a Krmenčík hlavou vyrovnal. Nejlepší střelec soutěže zaznamenal sedmou trefu v sezoně.

"Viktoriáni" pak sevřeli soupeře v jeho šestnáctce. Do největší šance se dostal bek Řezník, kterého však zblízka výtečně vychytal brankář Bohemians. Okolo 70. minuty obrovský plzeňský tlak polevil a Bohemians se začali opět dostávat do hry. Po několika náznacích běžel náhradník Kabajev sám na Kozáčika, ale slovenský brankář jeho ránu výborně vytáhnul na roh.

V 83. minutě domácí dokonali obrat. Na další Zemanův centr si naskočil Havel a hlavou překonal Fryštáka. Krajní bek si proti mateřskému celku připsal premiérový gól v dresu Viktorie. "Gól jsem neslavil, nepřišlo mi to vhodné. Bohemka mi dala všechno, vychovala mě pro velký fotbal. Zažil jsem tam spoustu věcí. Ještě před kotlem Bohemky mi opravdu nepřišlo na místě, abych gól slavil," řekl střelec vítězné branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články