Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dortmund uspěl v Augsburgu a nadále vede, Bayern jen remizoval s Herthou

Po úterním nezdaru v Lize mistrů se fotbalisté Borussie Dortmund vrátili na vítěznou vlnu. V Augsburgu sice nejlepší střelec Aubameyang neproměnil pokutový kop, přesto slavili triumf 2:1 a kralují německé nejvyšší soutěži. První porážky naopak v Mönchengladbachu utrpěl nováček z Hannoveru a Hoffenheim, který padl na hřišti Freiburgu 2:3. První zápas po konci trenéra Ancelottiho nevyšel Bayernu Mnichov, který v městském derby jen remizoval s Herthou 2:2.

Fotbalisté Dortmundu se radují z gólu do sítě Augsburgu
zdroj: REUTERS autor: Michaela Rehle

V Augsburgu se střetly dva týmy s vynikající aktuální formou - domácí pět zápasů neprohráli, vedoucí Dortmund ztratil jen remízou ve 3. kole. A vysoká očekávání začali hráči plnit od úvodních minut.

Skóre utkání otevřel už ve 4. minutě parádním způsobem Andrij Jarmolenko. Ukrajinský křídelník Borussie si po rohovém kopu zpracoval v malém vápně soupeře míč a důraznou patičkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Soupeř odpověděl vzápětí, když si na Maxův centr naběhl Caiuby a hlavou překonal brankáře Bürkiho.

Lídr tabulky si vzal vedení zpátky ve 23. minutě. Jarmolenko oslovil Kagawu a ten chytrým obloučkem přehodil Hitze. Šindži Kagawa svou 38. brankou překonal Šindžiho Okazakiho a stal se historicky nejlepším japonským střelcem v bundeslize.

Deset minut před koncem mohli hosté navýšit vedení, ale nejlepší kanonýr soutěže Aubameyang s panenkovským dloubáčkem u Hitze nepochodil. Vestfálský celek přesto získal ze sedmi zápasů 19 bodů se skóre 21:2, což znamená klubový rekord.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund vyhrál na půdě Augsburgu i přes neproměněnou penaltu Aubameyanga

Bayernu změna trenéra nezafungovala

Bayern se v Berlíně dostal do vedení už po deseti minutách, když gólman Herthy Jarstein nedosáhl na hlavičku stopera Hummelse. O chvíli později nařídil rozhodčí Osmers penaltu pro domácí, po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí záběrů ji však odvolal.

Krátce po změně stran zvýšil polský kanonýr Lewandowski. Domácí se ale nevzdali a během chvíle dokázali vyrovnat. Nejprve se po pěkné akci Haragučiho trefil slovenský reprezentant Duda a vzápětí Ulreicha překonal Kalou. 

"Pro nás je to trochu k naštvání. Musíme hrát s větší koncentrací a disciplínou, za to jsme těžce zaplatili. Bez soustředěnosti nadále nebudeme nejsilnějším mančaftem v Německu," zkritizoval svůj tým Sagnol. Ztráta bodů není jedinou starostí úřadujícího mistra, kvůli zranění kolena musel předčasně odstoupit záložník Ribéry.

Robert Lewandowski
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hoffenheim vedený mladým trenérem Julianem Nagelsmannem přitom začal dobře a ve 14. minutě otevřel skóre zásluhou devatenáctiletého útočníka Hacka, jenž vstřelil premiérový gól za áčko Hoffenheimu. Domácí ale během čtyř minut stav otočili po trefách Niederlechnera a Söyüncüa.

Definitivně rozhodl o prvním tříbodovém zisku domácích tři minuty před koncem Stenzel, hostům už nepomohla ani následná Schusterova vlastní branka. Hoffenheim prohrál s Freiburgem po pěti letech.

Zápas Mönchengladbachu s Hannoverem začal o deset minut později vinou dopravních komplikací při cestě hostujícího týmu na stadion. Ve vyrovnaném utkání se ujali domácí vedení v 67. minutě, kdy se po standardní situaci trefil Ginter. O čtyři minuty později ale hlavou vyrovnal nejlepší střelec soupeře Martin Harnik.

O třech bodech pro Borussii rozhodla penalta Thorgana Hazarda v nastaveném čase druhého poločasu. Nováček Hannover přesto zůstává na pohárových příčkách, kam se posunul zásluhou vítězství i jeho přemožitel.

Frankfurt zlomil odpor Stuttgartu i v oslabení

Stuttgartu se na hřišti Frankfurtu podařil téměř dokonalý obrat. Domácí šli sice krátce před přestávkou do vedení zásluhou Rebiče, ale v 61. minutě přišlo srovnání z hlavy Teroddeho.

Klíčový okamžik přišel pár minut po vyrovnávací brance. Domácí Falette přerušil vyloženou šanci hostí pouze za cenu červené karty a rozhodčí Felix Brych zároveň nařídil pokutový kop ve prospěch švábského klubu. Po konzultaci u videa nicméně penaltu odvolal, protože faul přišel ještě před velkým vápnem.

Domácí si i v deseti vytvořili šance. Dvě stoprocentní příležitosti ještě lapil brankář Zieler, ale nakonec přece jen kapituloval ve čtvrté minutě nastavení po fantastických nůžkách Hallera.

Bezbrankovou remízu viděli diváci v zápase Hamburku s Brémami. Domácí byli sice celý zápas aktivnější, ale hosty několikrát podržel český brankář Jiří Pavlenka. Celé utkání odehrál i obránce Werderu Theodor Gebre Selassie.

Hamburk čeká už 450 minut na vstřelenou branku. Skórovat mu nepomohl ani střídající Jann-Fiete Arp, jenž se stal prvním hráčem ročníku 2000, který nastoupil v nejvyšší německé soutěži.

Duel mezi Kolínem nad Rýnem a Lipskem byl bohatý na šance na obou stranách. Po půlhodině hry oslavil první bundesligový gól v dresu Lipska Klostermann, deset minut před koncem zvýšil náskok hostů hlavičkou Poulsen. Domácí se sice vzápětí dočkali kontaktní branky, kterou zařídil Osako, na první vítězství v sezoně ale nedosáhli a zůstali s jediným bodem na dně tabulky. Lipsko se posunulo na čtvrtou příčku.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Schalke - Leverkusen 1:1 (34. Goretzka - 61. Bailey), Augsburg - Dortmund 1:2 (11. Caiuby - 4. Jarmolenko, 23. Kagawa), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 2:1 (42. Rebič, 90.+4 Haller - 61. Terodde), Mönchengladbach - Hannover 2:1 (67. Ginter, 90.+4 Hazard z pen. - 71. Harnik), Wolfsburg - Mohuč 1:1 (55. Guilavogui - 74. Mutó), Hamburk - Brémy 0:0, Freiburg - Hoffenheim 3:2 (15. Niederlechner, 18. Söyüncü, 87. Stenzel - 14. Hack, 90.+1 vlastní Schuster), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 2:2 (51. Duda, 56. Kalou - 10. Hummels, 49. Lewandowski), Kolín nad Rýnem - Lipsko 1:2 (82. Osako - 30. Klostermann, 80. Poulsen).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články