Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

PSG doma přejelo Bayern, Chelsea díky gólu z nastavení veze tři body z Atlética

Že se bude v letošní sezoně PSG velmi těžko zastavovat, poznal v Lize mistrů také mnichovský Bayern. Pařížané doma v souboji dvou těžkých vah zvítězili jasně 3:0. Vysoké výhry si připsaly i Manchester United (triumf 4:1 na hřišti CSKA Moskva) a Basilej (5:0 proti Benfice). Obrat se povedl Chelsea, která díky brance z nastaveného času veze tři body po výhře 2:1 z půdy Atlética Madrid.

Dani Alves (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráčem z PSG Neymarem
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

Výrazně posílený Paris St. Germain prožívá skvělý start do sezony, ve které zatím ztratil jen dva body. A vyšlápl si i na silný Bayern. Ráz utkání stanovila už po 90 vteřinách hry akce Neymara, který našel volného Daniho Alvese, a ten brazilskou spolupráci zakončil gólem.

Po půlhodině hry ukázala svou rychlost jedna z hlavních letních posil Mbappé, po jehož asistenci zvyšoval Cavani. A Mbappé ve druhé půli připravil i gól pro Neymara. Bayern už nedokázal odpovědět a vyrovnal svou nejvyšší porážku v základních skupinách LM z roku 2001 s Lyonem.

Důležitou výhru vybojovala Chelsea, která na Atléticu Madrid prohrávala po penaltě Griezmanna, ale po změně stran dokázala skóre otočit. Nejprve vyrovnal Morata a ve čtvrté minutě nastavení se po dlouhém závaru prosadil Batshuayi. Pro belgického útočníka to byl pátý zásah v posledních třech zápasech.

Hvězdou středečního programu byl Martial, jenž se stal strůjcem výhry Manchesteru United na půdě CSKA Moskva. Nejprve nacentroval na hlavu Lukakua, následně sám proměnil penaltu, poté opět nahrál Lukakuovi a vše korunoval střelou, kterou dorážel Mchitarjan a završil výhru anglického celku.

Martialovi výrazně konkuroval také Dimitri Oberlin z Basileje. Své dnešní dvacáté narozeniny oslavil dvěma góly, asistencí a vybojovanou penaltou v duelu s Benficou. Basilej, v jejíž sestavě nechyběli oba čeští reprezentanti Vaclík se Suchým, tak ukončila devítizápasové čekání na výhru v LM. 

AS Řím vyhrál na hřišti Karabachu 2:1. Italové rozhodli v Ázerbájdžánu už v úvodních 15 minutách díky gólům Konstantinose Manolase a Edina Džeka. Domácí už stihli jen snížit a zůstávají ve skupině C bez bodu. Římané, kterým chyběl zraněný český útočník Patrik Schick, mají čtyři body.

Karabach v úvodním kole podlehl Chelsea 0:6 a i proti Římu to v úvodu vypadalo na debakl. Už v sedmé minutě otevřel skóre hlavou Manolas, za dalších osm minut po hezké kombinační akci od vlastního vápna zakončil tvrdou střelou pod břevno bosenský kanonýr Džeko a překonal svého krajana v brance Karabachu. Byl to pro něj už devátý gól v posledních devíti zápasech.

Jenže pak se Karabach chytil a Pedro Henrique snížil. Ve zbylé hodině hry se snažil o vyrovnání, ale Římané mu dovolili jedinou vážnější šanci, v níž však Ndlovu v poslední minutě hlavou těsně minul. Hráči AS tak mohli slavit první venkovní výhru v Lize mistrů od listopadu 2010, tedy po 2520 dnech.

2. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

CSKA Moskva - Manchester United 1:4 (0:3)

Branky: 90. Kučajev - 5. a 27. Lukaku, 19. Martial z pen., 57. Mchitarjan. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.).

Basilej - Benfica Lisabon 5:0 (2:0)

Branky: 20. a 69. Oberlin, 2. Lang, 60. van Wolfswinkel z pen., 76. Riveros. Rozhodčí: Thomson - Mulvanny, Stewart (všichni Skot.). ČK: 63. Almeida (Benfica).

Skupina B:

Anderlecht - Celtic Glasgow 0:3 (0:1)

Branka: 38. Griffiths, 50. vlastní Mbodji, 90.+3 Sinclair. Rozhodčí: Manzano - Yuste, Nevado Rodríguez (všichni Šp.).

Paris St. Germain - Bayern Mnichov 3:0 (2:0)

Branky: 2. Dani Alves, 31. Cavani, 63. Neymar. Rozhodčí: Lahoz - Devís, del Palomar (všichni Šp.).

Skupina C:

Karabach - AS Řím 1:2 (1:2)

Branky: 29. Pedro Henrique - 7. Manolas, 15. Džeko. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Port.).

Atlético Madrid - Chelsea 1:2 (1:0)

Branky: 40. Griezmann z pen. - 60. Morata, 90.+4 Batshuayi. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).

Skupina D:

Sporting Lisabon - FC Barcelona 0:1 (0:0)

Branka: 49. vlastní Coates. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.).

Juventus Turín - Olympiakos Pireus 2:0 (0:0)

Branky: 69. Higuaín, 80. Mandžukič. Rozhodčí: Stieler - Pickel, Seidel (všichni Něm.).

Tabulku Ligy mistrů naleznete ZDE

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy