Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šilhavého umělka v Astaně nestraší. Možná by odsud byl dobrý i bod, přiznává

Podle jména by se mohlo zdát, že Slavii v utkání Evropské ligy v Astaně až tak těžká práce nečeká. Výsledky kazašského celku v domácím prostředí však mluví za vše. V pohárech patnáctkrát za sebou neprohrál a trenér červenobílých Jaroslav Šilhavý by proto možná bral z utkání i bod. Jeho svěřenci si už vyzkoušeli umělou trávu, na které se bude hrát, a podle zkušeného kouče je ve velmi dobrém stavu. Textový on-line z utkání sledujte ve čtvrtek na webu ctsport.cz od 17:00.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK/AP

"Jsem rád, že jsme první zápas skupiny vyhráli a že už máme tři body. Astana ještě nezískala ani bod, takže se bude určitě snažit o body porvat. Respektujeme sílu soupeře a vnímáme, že doma neprohrává. I tak ale chceme vyhrát, rozhodně se nebojíme. Možná by odsud mohl být dobrý i bod, uvidíme podle vývoje utkání," řekl Šilhavý.

Astana je před zápasem mírným favoritem bookmakerů. "Má velice silné a zkušené pohárové mužstvo, ve své soutěži dominuje. Mají rychlý přechod dopředu, jsou výborně kombinačně připraveni. Mají více zkušeností v Evropě než my," uznal kouč sešívaných.

"Domácí zápasy vyhrávají a daří se jim tu i v Evropské lize. Když jsme je sledovali na Villarrealu, odehráli vyrovnaný zápas, nepůsobili jako outsider," zhodnotil Šilhavý směrem k úvodnímu utkání Astany ve Villarrealu, kde kazašský mistr prohrál 1:3.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu, kde jsou šance Slavie rozebírány:

Pražané si v Astaně zatrénovali na umělém trávníku tamní arény, která také měla zataženou střechu. "Tráva je měkká, myslím, že to bude v pohodě," konstatoval Šilhavý.

V zápase se bude muset obejít bez zraněného záložníka Josefa Hušbauera. "Je to pro nás oslabení. Už ve Zlíně se necítil dobře, musel střídat a druhý den měl horečku okolo 38. Je to takový náš dispečer, měl teď výbornou formu. Ale nedá se nic dělat, musíme ho nahradit," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články