Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Opava si zastřílela na Žižkově, Varnsdorf dál čeká na výhru

Opava v předehrávce 10. kola Fotbalové národní ligy ukázala, že to s postupem mezi elitu myslí vážně. Slezané deklasovali domácí Viktorii Žižkov 5:1 a dál vedou druholigovou tabulku. Pro Opavu to byl už třetí zápas v sezoně s alespoň pěti vstřelenými góly.

Nemanja Kuzmanovič
zdroj: ČTK autor: Géla František

Opava začala gólové hody už po minutě hry, kdy se po rohovém kopu prosadil Žídek. Ten v 10. minutě kolmicí za obranu našel Kayambu a konžský útočník zvýšil. A za dalších deset minut se prosadil zblízka i Smola.

Žižkov sice vzápětí snížil parádní střelou Podrazkého ze 30 metrů, ale Opava se tím nenechala rozhodit. Naopak před poločasem domácí neubránili další roh a Simerský hlavou vrátil hostům tříbrankový náskok.

Ve druhé půli už tolik branek nepadalo, ale opavští fanoušci se ještě jednou mohli zaradovat, když Kuzmanovič patičkou tečoval do branky centr od Kayamby. Pro Žižkov to tak byla nejvyšší domácí porážka od roku 2009, kdy stejným výsledkem podlehl Jihlavě.

Ani v devátém zápase letošní sezony se fotbalisté Varnsdorfu nedočkali vítězství. V dohrávce 7. kola uhráli na půdě Olympie Praha remízu 2:2 a po čtvrtém nerozhodném výsledku za sebou figurují na předposledním místě.

Na Strahově padly všechny góly v první půli. Nejprve si ve 24. minutě srazil míč do vlastní branky hostující Bílek, Varnsdorf ale okamžitě srovnal po Durdevičově výstavní střele z dálky.

Za další tři minuty domácí opět vedli, když se z přímého kopu prosadil Jukl. Těsně před pauzou však zase vyrovnal po individuální akci Klobása. V 68. minutě byl vyloučen hostující Chlumecký, ale Olympia přesilovku nevyužila.

Výsledky Fotbalové národní ligy:

Předehrávka 10. kola: Viktoria Žižkov - Opava 1:5 (1:4)
Branky: 30. Podrazký - 2. Žídek, 10. Kayamba, 21. Smola, 41. Simerský, 78. Kuzmanovič. Rozhodčí: Příhoda - Horák, Pfeifer. ŽK: Pardubský, Hašek - Schaffartzik, Jursa. Diváci: 1421.

Dohrávka 7. kola: Olympia Praha - Varnsdorf 2:2 (2:2)
Branky: 24. vlastní Bílek, 29. Jukl - 26. Durdevič, 45. Klobása. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Ruml, Liener - Bílek, Chlumecký, Samoel, Zbrožek. ČK: 68. Chlumecký. Diváci: 250.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články